Foto: Buc de Llibres


Recomanem un autor, Kent Haruf. Des que ens va arribar a la llibreria la primera edició de Nosaltres en la nit (Angle Editorial), que no hem parat de llegir-lo. Tant aquesta novel·la com Cançó de la Plana i Capvespre han estat un plaer. Haruf parla de les petites coses, del sentit de la vida, d’emocions que t’atrapen des del moment que obres la primera pàgina. L’hem recomanat moltíssim, i creiem que hem atrapat molts lectors que el desconeixien.


El llibre recomanat

Títol:
Nosaltres en la nit.
Autor: Kent Haruf.
Editorial: Angle Editorial.
Any d’edició: febrer del 2017.
Traduït per: Anna Turró Armengol.


Qui el recomana

Llibreria:
Buc de Llibres.
Adreça: Muralla del tigre 31, Local 3.
Qui la cuida: Lourdes Mora, Judit Bosch, Esteve Guardiola.








L’ànima de la llibreria

Buc de Llibres és una llibreria pensada per als lectors. Una llibreria generalista on, a part de narrativa, podreu trobar llibres de cuina, empresa, autoajuda o llibre pràctic, amb especial atenció a la literatura infantil i juvenil. Alhora, Buc de Llibres vol ser, també, un centre obert a l’intercanvi, al comentari, al xafardeig, a l’alegria de compartir la lectura i a la possibilitat de descobrir l’olor que desprèn cada llibre, el regust que ens deixa, la visió del món que ens ofereix, les paraules que ens xiuxiueja i el tacte que el fa únic a les nostres mans. Finalment, vol ser un punt de trobada ciutadà i un altaveu cultural. Inaugurada l’abril del 2014 a Mataró, ja té clients fidelitzats i assidus a les seves diverses activitats culturals. Ho fem possible tres llibreters veterans, no per edat sinó per experiència: Judit Bosch, Lourdes Mora i Esteves Guardiola, tots tres havíem treballat a la desapareguda Robafaves. La nostra vocació era i és seguir fent de llibreters, no ens resignem a qualsevol altra feina.

Després de buscar molt vam trobar un local adequat. Potser no està situat al carrer més comercial de Mataró però, en canvi, és relativament nou, està ben conservat i hem aprofitat bona part del mobiliari. Abans havia estat un estudi d’arquitectura –lleixes, taules–, ara les instal·lacions les hem reutilitzat per muntar una llibreria funcional i moderna. Ocupa una superfície de 130 metres i, al fons, tenim un pati endreçat permet fer-hi activitats a l’aire lliure.

Som una llibreria generalista però parem especial atenció al llibre infantil. La Judit Bosch va ser la responsable de la llibreria infantil de la desapareguda Robafaves i l’Esteve Guardiola, a més de llibreter, és un reconegut contacontes guardonat al quart concurs de narració oral de la Fira del Conte de Medinyà i amb més de quinze anys d’experiència. Moltes escoles, biblioteques i associacions són usuaris habituals d’aquesta activitat. D’altra banda, setmanalment fem Buc de Contes (hora del conte); mensualment, i coordinats amb Àlbum Barcelona, una trobada/xerrada amb editors i públic interessat en l’àlbum il·lustrat, en què els editors expliquen un o dos llibres del seu fons des d’un punt de vista tècnic, pedagògic i emocional; finalment, participem en diversos mitjans de comunicació locals explicant les novetats editorials infantils i juvenils. Tenim també un espai dedicat als autors locals i un altre a les recomanacions dels llibreters. Les novetats ocupen generoses taules amb rodes.

A part de la venda estricta de llibres, des de Buc de Llibres hem iniciat diferents iniciatives de dinamització cultural amb molt bons resultats: el pla de lectura de Vilassar de Mar organitzat per la biblioteca Ernest Lluch, l’ajuntament i les escoles del poble; diversos tallers i xerrades d’animació a la lectura, d’explicar contes i de com acompanyar els infants en el procés de relacionar-se amb els llibres; edició d’un cartell-àlbum de la festa major de Mataró; diferents sessions de contes en anglès amb tallers inclosos; visites d’escoles a la llibreria amb sessió de contes final; participació en l’Escola d’Estiu del Maresme organitzada pel MEM (Moviment Educatiu del Maresme); tallers de formació; teatre de petit format i concerts al pati; xerrades de persones vinculades a diferents àmbits de la cultura; presentacions de llibres, tallers i cursos tant per a nens com per adults; participació en els jurats literaris del Premi Helena Jubany i del Memorial Joaquim Sambori d’Òmnium Cultural, etc.

Buc de Llibres és un espai per gaudir de la lectura i un vaixell que navega per les mogudes aigües de les llibreries. Els tres llibreters, Judit, Lourdes i Esteve, pilots experimentats, ho estem aconseguint.

Foto: Buc de Llibres

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Noemí Tormo a octubre 26, 2018 | 11:11
    Noemí Tormo octubre 26, 2018 | 11:11
    Un privilegi tenir-vos a Mataró. Gràcies per la vostra vocació i per molts d'anys!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa