Foto: Christian Gonzalez


Em subratllaves la bellesa de totes les coses. Mira quin espectacle de verds és l’entrada en aquest túnel; escolta, escolta aquí com fa la cançó, ho sents?, es diu cadència trencada, que és un fals final, un final que no arriba, encara no. I mira, mira, mira que preciós, quin camí més acollidor, quins arbres tan antics, sembla que s’hagin de posar a parlar en qualsevol moment.

I jo et mirava més a tu que a res, gairebé sense ser capaç de pronunciar paraula; em pesaven tant els pensaments que no es podien ni dir. Només veia arrels que aixecaven asfalts de la carretera que els havia ultratjat la muntanya. Arrels descomunals desobeint, a punt de cridar, a punt de no poder més, a punt de vèncer. I les cançons, i el sol entrava de biaix, i tu, assenyalant amb el dit meravelles, sent tot tu una meravella.

Ho feies tot bonic i jo volia agradar-te i et preguntava si diries que tinc un gust adult per a la música i coses així. No saps com volia que no acabéssim d’arribar on fos que anàvem entre fagedes i avetoses i la urgència d’un espaitemps breu com una flor de tardor. La urgència de besar-nos –de beure’ns, de menjar-nos, d’especiar-nos– abans que ens acabéssim. El dubte de si demà encara sí. Encara aquella excitació adolescent nostra, aquell secret que ens cremava, aquella perillositat.

Aquella por que el temps guanyés i qui perdés fóssim nosaltres. I no quedés novembre i la gelor s’emportés tota la bellesa que només tu subratllaves. I malgrat tot, l’esperança infantil aferrada a la costella que allò que anomenàvem això nostre (que ara ja ho sé que era amor) sonés com la més bella cançó i només s’acabés amb una cadència trencada, un fals final, un final que no s’acaba.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a novembre 06, 2018 | 15:44
    Anònim novembre 06, 2018 | 15:44
    És per mi, la descripció de l.emocio que se sent, quan encara no saps que el que vols és l.altre persona per sempre.
  2. Icona del comentari de: Josefat a desembre 27, 2018 | 13:18
    Josefat desembre 27, 2018 | 13:18
    Els finals que no s'acaben per por del punt i a part. Quan "això nostre" és tan fort que ultrapassa l'amor. Demà segur que encara sí.
  3. Icona del comentari de: No sóc el Johnny a setembre 05, 2019 | 14:54
    No sóc el Johnny setembre 05, 2019 | 14:54
    Un fals final. Forçar un final que, profunda i honestament, ningú no volia. I és que si no era d'aquesta trista manera, "això nostre" no tenia fi possible. Perquè no va ser la primavera, ni el el pas del temps o que no quedés novembre, Senzillmanet va ser el teu fals final, deixant el buit i un amor que et serà insubstituïble.
  4. Icona del comentari de: Santa Cecília a octubre 22, 2019 | 12:00
    Santa Cecília octubre 22, 2019 | 12:00
    Encara que es vulgui, el temps no guanya, enganya. S'espera que el temps difumini o faci oblidar... però el cos recorda. Situar un temps entremig és voler-se derrotar. És tenir molta por. I es trorna a apropar el mes de novembre... i el final no s'acaba.
  5. Icona del comentari de: Sílvia a novembre 06, 2022 | 20:08
    Sílvia novembre 06, 2022 | 20:08
    Llegir el text de nou després de quatre anys i tornar de nou a emocionar-me... Això nostre no passa mai...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa