Catorze
La Barcelona d’un mestre de plàstica jubilat

És ben curiós: des de petit m’agradava dibuixar, n’aprenia a casa i a l’escola amb aquelles làmines Freixes, i amb algunes il·lustracions per les assignatures del moment. No en conservo cap. I després, als 14 anys, vaig fer una pausa amb el dibuix: calia anar a treballar. Als 20 vaig ser monitor d’esplai, i allà va tornar a despertar-se l’afició. Quan ja tenia més de 25 anys, vaig fer estudis de magisteri i vaig tenir feina en una escola com a mestre de plàstica. Vaig estar deu anys treballant-hi amb nois i noies de 12 a 14 anys. Vaig canviar d’escola i hi va haver un cert silenci creatiu pel que fa al dibuix.

Ara, jubilat, m’agrada anar en moto. En una de les sortides vaig caure en un revolt i se’m van trencar un feix de costelles. I… curiositats de la vida, en ple repòs i recuperació, sense poder quasi ni mourem i amb el suggeriment, per part de la meva dona, de tornar a agafar l’antiga afició al dibuix, me’n trobo uns que dibuixen al carrer, que m’expliquen “no sé què” de l’urbansketcher. I… em torna a agafar la fal·lera pel dibuix: aquell que no feia des de feia més de trenta anys, encara que, mentalment no l’havia deixat mai.

Ara surto pràcticament cada dia a dibuixar pel Born, l’Eixample, pel costat de casa, a exposicions, en algun bar característic, a pobles que visito a cop de moto…. Tot allò que vaig trobant i sento que em diu alguna cosa va quedant reflectit en els quaderns que vaig omplint. Aprenc dels treballs d’altres sketchers i intento expressar allò que veig.


1. Fonts de Montjuïc.

Josep Serra



2. Façana de l’Alzina.

Josep Serra



3. Plaça del Sortidor.

Josep Serra



4. Casa de les Punxes.

Josep Serra



5. Bodegueta del Born.

Josep Serra


6. Gran Via amb carrer Bailén.

Josep Serra


7. Plaça dels Traginers.

Josep Serra



8. Correus.

Josep Serra



9. Can Framis (Fundació Vila Casas).

Josep Serra



10. Drassanes.

Josep Serra


11. Montjuïc des de les Arenes.

Josep Serra



12. La Catedral.

Josep Serra



13. Carrer de l’Oblit.

Josep Serra



14. Plaça de Sant Agustí vell.

Josep Serra

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Isabel Orriols ( Arrel ) a novembre 24, 2018 | 00:24
    Isabel Orriols ( Arrel ) novembre 24, 2018 | 00:24
    Molts ànims i molta sort Pepo.
  2. Icona del comentari de: Neus BM a novembre 29, 2018 | 10:22
    Neus BM novembre 29, 2018 | 10:22
    Quins dibuixos més bonics

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa