La llibreria llegeix

De la carn al silenci

La llibreria La Sabateria recomana «La Vegetariana» de Han Kang

| 22/11/2018 a les 10:00h
Especial: La llibreria llegeix
Arxivat a: Biblioteca, La llibreria llegeix, La vegetariana, Han Kang, La Sabateria

Foto: La Sabateria


Aquest estiu m’ha atrapat un llibre, La Vegetariana de Han Kang, de l'editorial :Rata_. Des del moment en què un personatge diu: "Vaig casar-me amb ella perquè no se li veia cap atractiu especial...", la idea de conèixer el personatge va ser una urgència. Un llibre que va més enllà del fet merament físic d’alimentar-nos, redueix a zero els actes per dur-nos a un extremisme tant radical com innocent. El tornaré a llegir... Segur! Me'l va recomanar Iolanda Batallé (anteriorment editora de :Rata_, actualment directora de l'Institut Ramon Llull), de fet, me’l va regalar... Li estaré sempre agraïda per editar coses tan meravelloses!
 
 El llibre recomanat 

 Títol: La vegetariana.
 Autora: Han Kang. 
 Traducció: Mihwa Jo i Raimon Blancafort. 
 Editorial: Rata Books.
 Any d'edició: 2017.
 

 Qui el recomana 

 Llibreria: La Sabateria. 
 Adreça: Lluís Besa, 3, Lleida.
 Qui la cuida: Estefania Reñé i Farré.

L'ànima de la llibreria

El nom de la nostra llibreria La Sabateria és un homenatge a una història inacabada. Durant anys, cada matí coincidia amb un senyor que creuava la vorera del carrer La Palma, a Lleida, per obrir la seva sabateria artesana. Un lloc petit amb gran quantitat de pots de betum a l’aparador.

Mai ens vam saludar, però crec que sabíem l’un de l’altre. Un dia la sabateria no va obrir, ni el següent, ni l’altre... I, passats els dies, vaig comprendre que ja mai més obriria. Més tard van desaparèixer els pots de betum, l’aparador, la porta i, finalment, es va tapiar l’entrada amb ciment. Ja no en queda rastre.

Aquella persona discreta, que va donar vida al carrer i atenció a les nostres petjades, és una de moltes que com cada dia tira endavant il·lusions i projectes, somnis i realitats, fets, segurament, amb més cor que aritmètica. Els petits comerços donen vida als barris i construeixen històries petites que esdevenen records. Nosaltres volem cuidar-los i integrar-los en un món que els va a contracorrent. Volem vetllar per un llegat viu encara que oblidat, on les persones tenen nom i figura , i conformen part d’un teixit fràgil, però de gran riquesa per la ciutat.

Una pèrdua familiar important i el desencant per una rutina adquirida en el lloc de treball van fer que em decidís a canviar de vida. La Sabateria és un projecte vital: posar a l’abast històries meravelloses per qui les vulgui descobrir, m’omple com a persona. Tenim llibre antic, el seu tacte, la seva olor, el soroll de les seves pàgines... Em transporta. Tenen l’afegit d’una història personal, i això em commou.
 

Foto: Facebook: La Sabateria

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
La companyia La Virgueria porta el seu espectacle a l'Arnau Itinerant
Imatge il·lustrativa
El monestir de Poblet acollirà un concert nadalenc
Imatge il·lustrativa
Una exposició mostra com el canvi climàtic afecta un bé tan preuat i explora solucions al problema
Imatge il·lustrativa
El Museu de la Vida Rural organitza un seminari impartit per l'artista Ivana Larrosa
Imatge il·lustrativa
Un anunci de Nadal reflexiona sobre la necessitat d'acollir i conviure amb la diferència
Imatge il·lustrativa
Un anunci mostra que els millors regals són els inesperats
Imatge il·lustrativa
L'anunci nadalenc d'una petita botiga de Gal·les ens empeny a retrobar l'infant que vam ser
Imatge il·lustrativa
Un anunci ens anima a ser generosos