Foto: Llibreria El Petit Tresor


Lluna, de Antonio Rubio, amb il·lustracions d’Óscar Villán i traducció de Miquel Desclot, és el nostre llibre preferit dels que integren la col·lecció “del bressol a la lluna” que publica l’editorial gallega Kalandraka. És un àlbum per a nadons que conté un poema rimat per llegir en veu alta i cantant. Un llibre molt senzill que proposa una de les coses que creiem clau en relació amb els llibres per a la infància: que puguin propiciar un vincle entre l’adult i l’infant, posant en joc la veu, la imatge i la poesia, tot això ben tramat com a expressió d’un fer literari que anomena el món, al mateix temps que ens anomena. A més, creiem que és un dels llibres que millor explica la vocació de la nostra llibreria: fer arribar literatura i il·lustració de qualitat a nenes i nens des que neixen i per a sempre.

El llibre recomanat

Títol: Lluna.
Autors: Antonio Rubio i Óscar Villán.
Traducció: Miquel Desclot.
Editorial: Kalandraka.


Qui el recomana

Llibreria: El Petit Tresor.
Adreça: carrer de la Fusina, 17, Vic.
Qui la cuida: Germán Machado i Stel·la Camacho.


L’ànima de la llibreria

El Petit Tresor sorgeix l’any 2009 com un espai virtual (un blog) on la mirada es dirigeix cap a moltes direccions envers els llibres per a infants, la Literatura Infantil i Juvenil i la il·lustració. L’any 2015 esdevé un espai real situat a Vic. Un espai on es duen a terme projectes tant de promoció lectora, formació de lectors i suport per a mediadors, així com la venda de llibres especialment seleccionats per la seva qualitat.

En els tres anys que portem oberts hem aconseguit la complicitat d’autors i autores, editorials, bibliotecàries, escoles, mares i pares, nens i nenes, per fer de la llibreria un centre cultural dinàmic i acollidor on l’activitat gira al voltant dels llibres, a la creació literària i a la il·lustració: presentacions de llibres al costat dels autors i els editors, tertúlies amb les bibliotecàries de la comarca, tallers, visites a escoles, assessoraments a biblioteques escolars i públiques, participació activa en xarxes socials virtuals i reals, i el nostre assoliment més recent, del qual ens sentim especialment orgullosos, que és haver format un club de lectura literària per a nenes i nens d’entre 7 i 9 anys, aconseguint amb això un espai on agrupar uns quants d’aquells als quals hem acompanyat en el seu recorregut lector.

I així vivim l’ofici de llibreters, posant èmfasi en la promoció de bona lectura, amb la passió que ens dona sentir-nos part d’un món de gent que batega amb la creació i la difusió de la Literatura Infantil i Juvenil.

Foto: elpetittresor.com

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa