Foto: Museu de la Vida Rural

Catorze recomana la Jornada Sàpiens, que tindrà lloc el dissabte 1 de desembre de 2018 a la sala Maria Font del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí. L’entrada és gratuïta, però, tot i que no cal fer reserva prèvia, l’aforament és limitat.

Tres conferències que parlaran de com els fenòmens meteorològics han marcat el desenvolupament de la història de la humanitat al llarg dels anys, i comptaran amb diversos ponents especialitzats en història i climatologia.

A les 10:00, hi haurà una xerrada sobre l’impacte del canvi climàtic a l’edat mitjana, a càrrec de les especialistes en història medieval i investigadores de l’Institut de Recerca en Cultures Medievals, Maria Soler i Delfi Nieto; a les 11:00, el professor d’Història Moderna a la Universitat de Barcelona i investigador associat a l’Institut Català de Ciències del Clima, Mariano Barriendos, oferirà una ponència sobre la variabilitat climàtica a Catalunya els darrers segles; i, finalment, a les 12:30, l’historiador i comissari de l’exposició The Dust Bowl, Quan la natura es rebel·la, Àlex Rebollo, serà l’encarregat de cloure la jornada precisament amb el cas del Dust Bowl durant la Gran Depressió.

Què: Jornada Sàpiens, tres conferències sobre història i clima.
On: a la sala Maria Font del Museu de la Vida Rural, a l’Espluga de Francolí.
Quan: 1 de desembre de 2018, de 10:00 a 13:30.

Més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa