Foto: Universitat de Barcelona

Catorze recomana el Concert de Nadal que tindrà lloc el dijous 13 i el divendres 14 de desembre a les 20:00 al paranimf de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona, i que forma part del XXXII Cicle de Música a la Universitat.

Hi escoltarem la Missa solemne de Santa Cecília, CG 56, l’obra més coneguda de Charles Gounod (1818 – 1893). Va ser un encàrrec de l’Associació parisenca d’artistes musicals per ser interpretada en la celebració de la festa de Santa Cecília, patrona dels músics. Es va estrenar el 29 de novembre de 1855 a l’església de Saint-Eustache-des-Halles de París. Escrita en un estil florit i operístic que contrasta amb l’austeritat de les seves primeres misses, l’estrena va ser tan exitosa que va situar Gounod a la primera línia dels compositors francesos. L’obra no segueix de manera estricta el text ordinari de la missa, la qual cosa fa pensar que no estava pensada específicament per a la litúrgia. A banda d’algunes llibertats amb el text, va afegir al final la pregària Domine Salvum, en la que la referència a l’emperador Napoleó III, ja en vida del compositor, va ser canviada a Domine salva fac Republicam.

L’Orquestra de la Universitat de Barcelona i la Schola Cantorum Universitaria Barcinonensis (dirigides per Carles Gumí) i el cor de la Universitat de Barcelona (dirigit per Jordi-Lluís Rigol) seran els encarregats d’interpretar-la. Marta Arbonés serà la soprano, César Cortés, el tenor i Lluís Sintes, el baríton. Les entrades són gratuïtes i es poden obtenir (amb un màxim de dues per persona), a partir del dilluns 10 de desembre, en aquest enllaç i a la botiga UB de l’edifici històric la mateixa setmana del concert.

Què: Concert de Nadal.
On: al paranimf de la Universitat de Barcelona.
Quan: el dijous 13 de desembre i el divendres 14 de desembre a les 20:00, l’obertura de portes serà a les 19:30.

Més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa