Educació

Els drets de l'infant

14 il·lustracions més 2 de regal amb què Unicef defensa allò que és bàsic per als petits

Especial: Educació
Arxivat a: Sala d'estar, Maria Truñó, galeria, drets dels infants, Unicef, educació, Lalalimola, Quima Oliver
Imatge il·lustrativa
UNICEF va ser creat per l'ONU l'11 de desembre del 1946 per ajudar els nens i les nenes després de la Segona Guerra Mundial. Fem un recorregut per les il·lustracions que han publicat i que resumeixen, d'una forma amena, la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l'Infant. El text original ha estat adaptat per Quima Oliver i Maria Truñó i les il·lustracions són de Lalalimola.


1. Dret a ser qui soc: a tenir un nom i una identitat, és a dir, a saber qui som, d'on som i que ens diguin pel nostre nom.

Lalalimola

 
2. Dret a la regadora: a rebre totes les atencions per part de la família i dels governs per tal de viure i desenvolupar-nos al màxim i de manera saludable. 

Lalalimola3. Dret a les ales: a una educació de qualitat que ens permeti desenvolupar les nostres capacitats i habilitats i ser autònoms per volar. 

Lalalimola4. Dret a la gandula: a descansar, a no treballar fins que no siguem grans i a tenir temps per a l'esbarjo. 

Lalalimola5. Dret al paraigua: a estar protegits de tota mena de violència i maltractaments a l'escola, a casa o al carrer. A no patir cap agressió i que ningú abusi o s'aprofiti de nosaltres. 

Lalalimola6. Dret a l'abraçada: a ser cuidats pels nostres pares i mares, que vetllin pel nostre benestar i ens orientin perquè puguem exercir els nostres drets.

Lalalimola7. Dret a la tribu: a estar amb la família i amb les persones que ens estimen per créixer en un entorn de comprensió i afecte. 

Lalalimola8. Dret a la panxa contenta: a satisfer les necessitats físiques i mentals per a un nivell de vida digne, en especial l'alimentació, la roba i l'habitatge. 

Lalalimola9. Dret al secret: a tenir intimitat i que tothom respecti la nostra vida privada, que no ens obrin la correspondència, que no mirin el nostre diari, que no expliquin els nostres secrets. 

Lalalimola10. Dret a la pau: a viure en pau, a estar protegits de les guerres i a no ser reclutat com a soldat ni participar en els conflictes armats. 

Lalalimola11. Dret a la tireta: a la salut, a anar al metge quan estem malalts. Si ens hem d'estar a l'hospital, a rebre informació sobre la malaltia i el tractament i estar amb la família. 

Lalalimola12. Dret a la pilota: al joc i a estar amb els amics, a gaudir d'activitats culturals, esportives i de lleure. 

Lalalimola13. Dret a jo = tu = ella: a no ser discriminats per raó d'edat, sexe, origen, creença, llengua, situació econòmica o discapacitat. Som diferents, però tenim els mateixos drets. 

Lalalimola14. Dret al micro: a estar informats, a expressar lliurement les nostres opinions i que les escolten i tinguin en compte quan es decideixin temes que ens toquen de prop.

Lalalimola15. Dret al trenca-closques: a ser una peça clau de la societat, a ser ciutadans de ple dret i que tothom actuï pensant en el nostre interès.

Lalalimola16. Dret a la cabana: a tenir un lloc que sigui casa nostra i on puguem tenir una vida digna. 

Lalalimola

COMENTARIS

Gràcies
Jugar i Jugar, 12/12/2018 a les 21:29
+1
-0
quina infografia més bonica, gràcies per compartir-la. Que importants els drets dels infants i quant camí ens queda encara per recòrrer en aquest sentit.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
La Fabra i Coats ofereix un programa públic d'activitats relacionat amb les seves exposicions
Imatge il·lustrativa
WusMed reuneix dues metodologies en una formació en línia
Imatge il·lustrativa
El CaixaForum recorre els mites clàssics amb obres de les col·leccions del Prado
Imatge il·lustrativa
La Universitat de Barcelona ofereix una nova sessió del cicle de debats «Feminisme(s)»
Imatge il·lustrativa
La història de la dona que va plantar cara a la llei de segregació racial dels EEUU
Imatge il·lustrativa
Un «mapping» hipnòntic fa volar l'àngel per l'aeroport de Brusel·les
Imatge il·lustrativa
Una animació relata amb tendresa els aprenentatges que neixen dels vincles familiars
Imatge il·lustrativa
Una animació mostra la importància de recuperar els somnis i la identitat