Foto: Universitat de Barcelona


Quan la història forma part del nostre paisatge del dia a dia, ens perdem, sense voler i sense adonar-nos-en, la possibilitat de descobrir-la i apreciar-la amb ulls nous. És el que passa amb l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, que va projectar l’arquitecte Elies Rogent, un dels primers edificis construits fora de les antigues muralles de la ciutat.

Per tractar de canviar aquest desconnexió amb el passat històric de l’edifici, la Universitat de Barcelona obre les portes dels seus espais més emblemàtics per donar a conèixer la seva riquesa arquitectònica i patrimonial en quatre recorreguts guiats diferents i aptes per a tots els públics. S’hi pot accedir per inscripció prèvia a les visites mensuals concertades fins al mes de juliol (trobareu les dates a l’enllaç de cada ruta guiada) o a través de reserves puntuals per a grups. 

El primer de tots ells comprèn la visita a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona i al seu Fons de Reserva, en el qual s’atresora la segona col·lecció de llibre antic més important de l’Estat. De la mà d’un expert, un recorregut per les zones més nobles de l’edifici: el vestíbul principal, l’Escala d’Honor, el Rectorat i el Paranimf.

Foto: Universitat de Barcelona


El segon combina la visita a l’Edifici Històric i al Seminari Conciliar, obres emblemàtiques de l’arquitecte Elias Rogent i de la mateixa ciutat de Barcelona. Una descoberta de l’arquitecte a través de la seva obra i, amb ella, de la construcció de la imatge de la ciutat comtal.

Foto: Universitat de Barcelona


La tercera proposta se centra en l’Edifici Històric de la Facultat de Medicina, un ambiciós projecte de gran complexitat on s’han format els metges catalans des de 1906. S’ha convertit en un edifici emblemàtic de l’Eixample, però és un gran desconegut com a conjunt monumental.

Foto: Universitat de Barcelona


Finalment, la quarta tipologia de visita s’adreça a la Finca Pedro i Pons, una masia del segle XVIII situada al cor de Vallvidrera i rodejada de bosc, en la qual es conserva la col·lecció d’art del cèlebre metge Agustí Pedro i Pons, que la va cedir a la Universitat de Barcelona. Excel·lent mirador de la ciutat, en destaquen els vistosos esgrafiats de la façana, però també els jardins nodrits d’una gran varietat botànica.

Foto: Universitat de Barcelona


Visites guiades a la Universitat de Barcelona

La universtat obre les portes dels seus espais per donar a conèixer la seva riquesa arquitectònica i patrimonial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa