Foto: Europa Press


Cristina Narea, Els Amics de les Arts, Marina Rossell, Estopa, Joan Isaac, Quico Pi de la Serra, Sisa, Roger Mas, Javier Gurruchaga, Suburbano, Andrés Suárez, Ángel Petisme, Quique González, Depedro, Maria del Mar Bonet, Paco Ibáñez i els tambors de Calanda. Vet aquí els noms dels qui van pujant a l’escenari de l’Auditori del Fòrum per retre homenatge al cantautor i pintor Luis Eduardo Aute, que va patir un infart el 2016 i se’n recupera d’aquella manera.

A la pantalla anem veient quadres d’un artista global que ha sabut tocar totes les tecles, i tocar-les bé. I entre cançó i cançó, els dos milers d’espectadors escoltem alguns poemigas d’Aute recitats per ell mateix. És en aquests moments, en aquest espai tan gran (i, doncs, poc acollidor), que notem sobretot el fred de l’absència. L’amfitriona Pastora Vega ha dit que avui en Luis Eduardo està més present que mai, però tots plegats som grandets i sabem que no. Que no, que no hi és, que la salut l’ha deixat fora de combat i que el trobem a faltar, coi.

Al llarg de la nit sonen tres cançons en català: les versions Les quatre i deu d’Els Amics de les Arts i Dos o tres segons de tendresa, de Joan Isaac, així com Somnis de la plaça Rovira, una peça que Aute va escriure directament en la llengua dels seus avis graciencs i que avui assaborim en la veu de Maria del Mar Bonet.

Els Estopa ens regalen una fantàstica interpretació rockera d’Una de dos. Roger Mas fa ben bella La belleza. I el moment estrafolari de la vetllada va a càrrec de Sisa: entre tantes cançons com podia triar, ha hagut de quedar-se amb una sàtira titulada Ay Suiza, patria querida, editada el 1976 en un disc gamberro dedicat a Forges. Sort que al final sortirà Paco Ibáñez, guitarra en mà, i entonarà el clàssic Al alba.

“Jo no conec ningú que parli malament de l’Aute”, ha dit Marina Rossell, i això sí que ens ho creiem. Fins i tot ell deu tenir algun enemic de l’ànima, però es fa difícil no estimar l’immens Eduardo.


Marina Rossell canta De alguna manera, amb Miquel Àngel Cordero al contrabaix:



Estopa canta Una de dos:



Joan Isaac canta Dos o tres segons de tendresa:



Maria del Mar Bonet canta Somnis de la plaça Rovira:



Paco Ibáñez canta Al alba:



El concert solidari Ànim Animal!, celebrat el 2 de febrer del 2019, l’han organitzat conjuntament els festivals Guitar BCN –que celebra trenta anys d’història– i el Barnasants.

(Vídeos de Josep Maria Carafí)


Comentaris

  1. Icona del comentari de: Maria Rosa Xifré a febrer 04, 2019 | 10:04
    Maria Rosa Xifré febrer 04, 2019 | 10:04
    Sembla que si no hi ha calers el noi del Poblesec no es belluga...o potser estic equivocada?
  2. Icona del comentari de: Anònim a febrer 04, 2019 | 11:04
    Anònim febrer 04, 2019 | 11:04
    De los últimos 40 años,el más tierno,sincero y gran cantautor español.! Larga vida,Eduardo!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa