L’escriptora Najat El Hachmi. Foto: Pere Francesch / ACN


Catorze recomana Reflexions a l’escola, un cicle de conferències per a l’anàlisi i la reflexió de temes relacionats amb l’educació i la societat que, impulsat per la Fundació Collserola, es du a terme en diversos centres educatius entre el 28 de gener i l’11 de març. L’assitència és oberta i gratuïta.

L’edició d’enguany del cicle, Viure amb els altres, reflexiona sobre les migracions i la convivència i compta amb la participació de quatre ponents que aborden el tema des de la filosofia, el periodisme, l’antropologia i la literatura:

Manuel Delgado, a l’Escola Ramon Fuster, el 28 de gener de 2019 a les 19h.
A la xerrada L’Art d’entendre’ns, el Catedràtic d’antropologia a la Universitat de Barcelona proposa una reflexió sobre la necessitat que tenim dels altres, i els altres de nosaltres, de la cooperació, l’intercanvi, els principis de solidaritat i ajuda mútua que, en paraules seves, “ens permeten sobreviure com a espècie”.

Najat El Hachmi, a l’Escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia, l’11 de febrer de 2019 a les 19h.
A Nosaltres, els no altres l’escriptora parlarà sobre la necessitat d’integració de les persones que, com és el seu cas, provenen d’un altre país i cultura en un anhel que no és “d’assimilació, de pèrdua i oblit dels respectius orígens, sinó una reivindicació de ciutadania que vol fugir d’encasellaments imposats”.

Rosa Maria Calaf, a l’Escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia, el 26 de febrer de 2019 a les 19h.
A través de la seva conferència Explicar les migracions, la periodista parlarà del paper essencial que té el tractament de la informació i la manera de comunicar per a la creació d’una opinió pública sana lluny de la desinformació i la xenofòbia.

Joan-Carles Mèlich, a l’Escola Avenç, l’11 de març de 2019 a les 19h.
Amb Una filosofia de la identitat, el filòsof proposa parlar de les conseqüències polítiques, morals i de gènere d’una filosofia com l’occidental per reflexionar sobre la formació de la identitat individual.

Què: cicle de conferències Reflexions a l’escola.
On: diversos espais, podeu consultar-ne el programa aquí.
Quan: 28 de gener, 11 de febrer, 26 de febrer i 11 de març de 2019.

Més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa