El qüestionari «Quilòmetre zero», patrocinat pels supermercats Bonpreu i Esclat, pretén retratar –en només 14 preguntes– les persones entrevistades a partir dels seus gustos, costums i consums. Això és el que ens ha respost l’actor Jaume Madaula (Sabadell, 1989).

Foto: Noemí Elias Bascuñana


1. Què t’agrada més que res?
Quina pregunta per començar. Mmm… gens fàcil. Dormir, menjar, cuinar, fer l’amor, el mar, la meva furgoneta, “¡mi gente!”. Jo també m’agrado, estic força còmode. El vent, el sol i fer-me el hippy a les entrevistes. No, fora bromes, aquestes coses són molt importants per a mi, la salut, i aprendre, i qüestionar. És emocionant com vas aprenent a la vida… Ostres, és que malgrat tot, viure està molt bé. I els calamars amb gambes i ceba que m’estic menjant ara mentre responc!

2. Què valores més dels altres?
L’honestedat, la noblesa, la bondat… Bé, jo soc dels qui creuen que les persones són bones de per si. El que passa que n’hi ha que porten moltes motxilles, i estan molt despistades i molt perdudes i mal gestionades, i tenen unes proteccions a sobre i unes fugides que poden ser dures i agressives… I n’hi ha d’altres que els llegeixes més, i que porten menys soroll a sobre… però, de fet, puc valorar coses bones en tothom, crec… Només que potser a uns miraré de cuidar-los i tenir-los a prop, i d’altres, segurament, intentaré mantenir-me’n a una sana distància. Però bé, va com va… Ah!, també valoro molt les persones que no tenen tractes preferencials per qüestió de jerarquies, “importàncies”, aparences, prejudicis, classes, estatus, etc. Un mecanisme prou subtil i molt normalitzat, però tremendament terrible.

3. Un llibre:
Momo, va!, i un altre, Nova il·lustració radical, de la Marina Garcés.

4. Una cançó:
Nina de Miraguano, escrita per David Sarsanedas i tocada per l’Orquestra Fireluche i en Pau Riba. Sens dubte.

5. Una pel·lícula:
La escafandra y la mariposa.

6. Un plat:
Brandada de bacallà.

7. Una paraula:
Tarannà. I sargantana.

8. Què menges per esmorzar?
Depèn. Civada amb fruites i fruits secs; altres dies, arròs amb llenties… i moltes coses variopintes…

9. On t’agradaria viure?
A Granada, a Berlín…

10. Què et fa por?
Encallar-me. I la foscor.

11. De què et penedeixes?
Ah! Con estas que vamos, ¿eh? Mmmm… Porto estona pensant-hi i no em surt… L’he deixat per al final… Bffff, és que de moltes coses en concret, però sense aquests errors no sé com hauria anat tot. Va, doncs aquesta no la responc. Espero no penedir-me’n. Ah! Diria que d’haver deixat el conservatori de música quan era petit, però ves a saber…

12. A quina secció del súper és més fàcil trobar-te?
A la dels Bio-eco-pijos, vinc de família semiburgesa de Sabadell… (en part; l’altre cantó eren maños)… Algo queda… Però estem en ello.

13. Què no falta mai a la teva nevera?
Espai. No, de vegades, quan cobro, està a vessar. I m’agrada molt cuinar. Però soc molt d’anar provant coses, amb el que hi ha… Ah!!! Cebes! Sempre et poden salvar.

14. Què és l’última cosa que has comprat?
Un llibre de supervivència! Pim! I és veritat. Bé, i paper de vàter.


Si voleu participar en el sorteig d’un lot de productes dels supermercats Bonpreu i Esclat, deixeu-nos el vostre nom i adreça electrònica com a comentari (no els publicarem per respectar la vostra privacitat) o bé ens envieu nom i mail a través d’un missatge privat de Facebook, de Twitter o d’Instagram. També ens podeu enviar un correu a [email protected] (la guanyadora ha estat Sílvia Cervera Iglesias).

La guanyadora del sorteig del divendres 15 de febrer (14 respostes de Jair Domínguez) és Sònia Casademont Cabrera.

Alexandra Aragón Ferrón, guanyadora del sorteig del 8 de febrer (14 respostes de Jordi Roca), amb el seu lot.



* Les dades que ens proporcionin els participants s’incorporaran a un fitxer automatitzat de dades personals titularitat de Bonpreu-Esclat, amb l’objectiu de gestionar la participació en el concurs i realitzar les tasques inherents a aquest. Un cop finalitzada l’elecció del guanyador setmanal, seran incorporades a la base dades de Catorze, així com a les de Bonpreu-Esclat amb la finalitat d’enviar-los informació comercial de Bonpreu-Esclat. Podeu consultar les bases legals del sorteig en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa