El concurs de fotoperiodisme amb més prestigi del món, el World Press Photo, d’entre 78.801 imatges fetes per 4.738 fotògrafs de 25 països, ha anunciat quines són les sis nominades a la millor foto de l’any. La guanyadora se sabrà l’11 d’abril a l’acte que se celebrarà a Amsterdam.


1. Yana, una nena de menys de dos anys d’Hondures, plora mentre la seva mare, Sandra Sánchez, és registrada per una patrulla que l’acaba de detenir (a mitjanit prop de Texas) per haver entrat il·legalment al territori nord-americà. Aquesta foto va servir per donar visibilitat a la política dictada per Donald Trump.
Foto de John Moore (Getty Images).



2. Quatre víctimes d’un atac químic a Síria.
Foto de Mohammed Badra (European Pressphoto Agency).



3. Yorladis, una exguerrillera de les FARC (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia), està embarassada per sisena vegada, després de cinc avortaments. A la foto està al costat de la seva parella, al campament temporal de Colinas. Les dones del grup guerriller tenien prohibit tenir fills durant el conflicte armat amb l’Estat colombià, és per això que es veien obligades a avortar o, just després de parir, a deixar els nadons en mans dels seus avis. Yorladis, arran dels acords de pau signats a L’Havana el novembre del 2016, va decidir tirar endavant aquest embaràs.
Foto de Catalina Martin-Chico (Panos).



4. Foto feta dies després de l’assassinat del periodista Jamal Kashoggi. Retrata un funcionari tancant les portes d’una tanca, on hi ha tot de fotògrafs i càmeres de televisió. “La premsa s’ha convertit en un objectiu, perquè cada vegada hi ha més periodistes desapareguts, atacats, assassinats o empresonats”, diu el fotògraf Chris McGrath (Getty Images).



5. Un nen orfe de Txad passa davant d’un mural amb dibuixos de llançagranades.
Foto de Marco Gualazzini (Contrasto).



6. Petronella Chigumbura, amb roba de camuflatge militar, participa en un entrenament en un parc de Zimbaue.
Foto de Brent Stirton (Getty Images).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa