Foto: Biblioteca de Catalunya


L’Editorial Barcino, especialitzada en la publicació de textos catalans antics, ha fet una donació del seu arxiu històric a la Biblioteca de Catalunya per tal de posar-ho a disposició dels usuaris pel seu estudi.

El fons editorial està format per gairebé 200 caixes que compten amb materials de l’àmbit de l’edició, incloent-hi fotolits i ferros de gravar. El gruix d’aquest material són documents, manuscrits i proves dels anys setanta, vuitanta i noranta. També inclou fullets polítics i publicacions clandestines que daten entre el 1940-1975, i documentació del fundador de l’editorial, Josep Maria de Casacuberta i Roger.

A través d’aquest acord signat per la directora de la Fundació Carulla, Marta Esteve, i la directora de la Biblioteca de Catalunya, Eugènia Serra, l’editorial ha passat a formar part del “Patrimoni d’Editors i Editats de Catalunya”. Un cop finalitzada la catalogació dels fons, la Biblioteca organitzarà una exposició dedicada a l’Editorial que, amb més de 90 anys al servei dels clàssics medievals catalans, continua apostant per mantenir la memòria històrica en favor de la cultura i el patrimoni.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa