Interpel·lar a través dels clàssics, de debat i reflexió. Aquest és l’objectiu de l’Editorial Barcino (especialitzada en la publicació de textos catalans antics, des dels orígens fins a la Renaixença), i aquest serà el nord d’Oriol Magrinyà (Barcelona, 1973), que és el nou director del que ja és el projecte insígnia de la Fundació Carulla. Ell serà l’encarregat de liderar una nova etapa per fer dels clàssics catalans i de la cultura un motor de transformació social. Filòleg i amb una llarga experiència en el sector editorial, Magrinyà ha ocupat càrrecs directius a McGraw-Hill i a Cruïlla, i actualment és propietari de l’empresa de serveis editorials Go Books! i soci fundador i cap de publicacions de Flow Press.

“Des de Barcino creiem que els clàssics ens estan demanant de sortir de la prestatgeria. Cal que els traguem la pols i els fem accessibles”, afirmen des de l’editorial. És per això que en aquesta nova etapa es potenciarà el paper de la Barcino com a referent en la recuperació i la difusió dels clàssics de la literatura catalana amb les seves col·leccions Els Nostres Clàssics i Biblioteca Barcino. També es consolidarà la col·lecció Tast de Clàssics que, amb la participació d’escriptors actuals, trasllada al català d’avui les obres més representatives de la nostra tradició.

Per altra banda, s’impulsarà un apropament al món educatiu, del qual Oriol Magrinyà és bon coneixedor, i es cercarà l’establiment de col·laboracions i aliances amb empreses i institucions amb les quals tant l’editorial com la Fundació Carulla comparteixin valors que permetin emprendre projectes ambiciosos que posin de manifest la vigència dels clàssics i el valor de la cultura com a eina de transformació social.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa