Foto: Jordi Costa


En diré un que té molt a veure amb aquesta llibreria, ja que el vaig llegir perquè me’l va demanar un client. Quan el vaig tenir a les mans, per curiositat vaig llegir el començament i ja no vaig poder parar fins al final. Al cap dels mesos va ser Premi Llibreter i ha estat un dels més venuts fins ara a la nostra llibreria. Parlo d’Estirpe, de Marcello Fois.

És la primera part (encara que es podria llegir com a llibre sol) d’una trilogia dedicada a una família de manyans que viuen a l’interior de Sardenya durant el segle XX. En aquest cas, l’acció transcorre a inicis de segle, amb un estil que recorda molt la manera de narrar de Márquez combinada amb la idea determinista i fatalista extreta d’una barreja entre els mites grecs i el teatre de Lorca. Fois ens relata la història màgica i terrible de la família Chironni, condemnada a triomfar en els negocis i a fracassar en l’intent de tenir descendència. Un plaer de novel·la.





El llibre recomanat

Títol: Estirpe.
Autor: Marcello Fois.
Traductor: Francisco Àlvarez.
Editorial: Hoja de Lata.
Any d’edició: 2017.

Qui el recomana

Llibreria: Strogoff.
Adreça: Can Xic Corder, 2 (La Garriga)
Qui la cuida: Jordi Costa Jardí.





La llibreria

La història és banal i respon al meu amor per tot el que envolta els llibres i la literatura. Tenia tres aficions principals: ballar, córrer per la muntanya i llegir. De la primera en vaig fer el meu ofici; i de la segona i la tercera, la meva manera de mantenir l’equilibri personal.

Fa tres anys em van diagnosticar una lesió al maluc que m’impedia córrer i, en menor mesura, ballar. D’aquí al replantejament de canviar de vida i de feina només hi va haver un pas: muntar una llibreria.

Ho vaig fer sense tenir gaire idea de què implicava, només amb la força que et donen les ganes de fer alguna cosa sense parar-te a pensar en les conseqüències. Ara ja fa més de dos anys i puc dir que, malgrat el cansament acumulat, estic encantat d’haver fet el pas i enamorat de la meva llibreria.

La que la fa especial suposo que és la selecció de llibres que hi ha: és una llibreria generalista, per tant, hi ha de tot una mica, però el fons –que cada vegada és més gran– és bastant personal. També les activitats que fem: grups de lectura (tres d’infantils i un d’adults), presentacions, recitals de poesia. Potser el que em diferencia més de la resta són els concerts en directe. Som una llibreria que programem concerts de jazz (tenim piano) però també de música clàssica, folk i R’n’R.

Foto: Facebook Llibreria Strogoff



Si et dediques a aquest ofici i vols formar part de la nostra secció La llibreria llegeix, escriu-nos a [email protected] i ens posarem en contacte amb tu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa