Foto: Jordi Borla


Els nostres llibres són més de mirar que de llegir. Un llibre que ens sembla emocionant és On Abortion, de Laia Abril. Es tracta d’una recerca periodística històrica sobre les conseqüències de la prohibició de l’avortament arreu del món. El format del llibre és únic i ideal per comprendre la complexitat del tema que tracta.

Laia Abril mostra les polítiques antiavortament i misògines que s’han produït i es produeixen a tot el món. Ho fa amb una mirada distant, científica però tan crua que et congela. Des de Camerun fins a Polònia, passant per Mèxic, les històries que conté són d’autèntiques heroïnes que ho han sigut per obligació; desemparades per decisions preses per polítics (sovint homes) que decideixen sobre la seva supervivència o mort. El llibre es podrà veure en format expositiu a Foto Colectania a finals de març del 2019 durant 3 mesos.


El llibre recomanat

Títol:
On Abortion.
Autor: Laia Abril.
Editorial: Dewi Lewis.
Any d’edició: 2018.

Qui el recomana

Llibreria: Mecànic.
Adreça: Carrer Verntallat, 30.
Qui la cuida: Jean Letellier i Xènia Gasull.



La llibreria

Vam obrir les portes el desembre del 2017, som relativament nous en l’ofici. Ara mateix som l’única llibreria especialitzada en llibres de fotografia, però la nostra clientela no és sempre professional d’aquesta matèria. Com a llibreters ens encanta fer descobrir l’univers del fotollibre al públic que no sol tenir llibres com els nostres a les mans.

Ens encanta proposar noms d’artistes contemporanis internacionals desconeguts i donar fonts d’inspiració per a futurs fotògrafs o editors. Potser a Mecànic no hi trobareu tots els llibres de Man Ray o Capa (per citar autors clàssics), però hi podeu trobar artistes joves que destaquen en el panorama europeu i també a casa nostra.

Ens agrada molt programar activitats de tota mena: presentacions de llibres de fotografia de la mà dels seus artistes i editors; fires de llibres autopublicats i fins i tot organitzem maridatges de vins amb llibres de fotografia.

Foto: Llibreria Mecànic



Si et dediques a aquest ofici i vols formar part de la nostra secció La llibreria llegeix, escriu-nos a [email protected] i ens posarem en contacte amb tu.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa