L’actriu Itziar Castro (Barcelona, 1977) ha mort el dijous 7 de desembre del 2023 als 46 anys. Això és el que ens va respondre al qüestionari «Quilòmetre zero».

Foto: David Ruano


1. Què t’agrada més que res?
Envoltar-me de bona gent que estimo, amb qui puc gaudir d’un bon sopar, de bons moments al cinema o al teatre o un concert o a casa, gaudint només de la seva companyia.

2. Què valores més dels altres?
La lleialtat: els que sempre hi són en els bons i en els mals moments.

3. Un llibre:
Els últims llibres llegits o que estic llegint són: El barri del sorral, de Begoña García Carteron; La filla de Lilith, de Glòria Sabaté; Dues dones nues, d’Elisenda Roca i Maria Ripoll; Sal de vainilla, d’Ada Parellada; Quan no n’hi ha prou amb ser la millor, d’Anna Tarrés; L’univers vivent d’Hildegarda de Bingen: perspectives filosòfiques, de Georgina Rabassó… no en puc dir només un.

4. Una cançó:
Tinc mil cançons que m’han acompanyat i m’acompanyen. No sé viure sense música, però us en diré només algunes que són imprescindibles: I Will Survive, en veu de Gloria Gaynor; Being Alive, de Stephen Sondheim; Amor particular, de Lluís Llach; Gravity, de Sara Bareilles; La mentira, que és un bolero; Lela, una tradicional gallega; Per què he plorat, de Mar i cel; Todo se transforma, de Jorge Drexler; Sencilla alegría, de Luz Casal; Don’t Stop Me Now, de Queen; I Feel Good, de James Brown; Perfect, de Fairground Attraction.

5. Una pel·lícula:
Fa uns dies em van demanar fer una xerrada de les pel·lícules que m’han marcat, i la llista era interminable. Així que només en diré algunes que repeteixo sempre que puc: When Night Is Falling, de Patricia Rozema; Els Goonies, de Richard Donner; Víctor, Victòria, de Blake Edwards; Vacances a Roma, de William Wyler; Ataque verbal, de Miguel Albaladejo; Entre tinieblas, Mujeres al borde de un ataque de nervios i Todo sobre mi madre, de Pedro Almodóvar; Pieles, d’Eduardo Casanova; Matar a Dios, de Caye Casas i Albert Pintó.

6. Un plat:
L’arròs en totes les seves modalitats: sushi, negre, a banda, caldós…

7. Una paraula:
Pessigolles.

8. Què menges per esmorzar?
Si estic sola, normalment no esmorzo. Si estic amb algú, m’encanta fer brunch.

9. On t’agradaria viure?
M’encanta viure entre Barcelona i Madrid, afegiria també Londres i Nova York, però és que m’agrada tant viatjar que em sento a casa a qualsevol lloc.

10. Què et fa por?
La mort, però no per un tema d’ego, sinó perquè em queden tantes coses per aprendre i per fer, que tinc por que s’acabi.

11. De què et penedeixes?
En general no em penedeixo de res, soc de les que abans de fer alguna cosa sempre penso: em penediré si no ho faig? I llavors, decideixo.

12. A quina secció del súper és més fàcil trobar-te?
A tot el súper. Aquí a Madrid tinc un supermercat al costat de casa que és 24 hores i m’encanta anar-hi de matinada. És molt graciós la de gent que trobes a aquelles hores, sobretot són de la meva professió, que anem de bòlit durant el dia i a les tantes ens trobem comprant.

13. Què no falta mai a la teva nevera?
A vegades hi falta de tot! Però si he pogut comprar, sempre hi ha embotit i formatge, xocolata, tomàquets, llimones, begudes, salses vàries, pasta fresca, enciam, llet de civada i ous.

14. Què és l’última cosa que has comprat?
Un bitllet d’AVE.



* Les dades que ens proporcionin els participants s’incorporaran a un fitxer automatitzat de dades personals titularitat de Bonpreu-Esclat, amb l’objectiu de gestionar la participació en el concurs i realitzar les tasques inherents a aquest. Un cop finalitzada l’elecció del guanyador setmanal, seran incorporades a la base dades de Catorze, així com a les de Bonpreu-Esclat amb la finalitat d’enviar-los informació comercial de Bonpreu-Esclat. Podeu consultar les bases legals del sorteig en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa