Tast editorial i sorteig

Menja net

Sortegem 3 exemplars d'aquest llibre i descobrim 10 consells sobre alimentació

| 03/04/2019 a les 11:22h
Especial: Tast editorial i sorteig
Arxivat a: Biblioteca, tast editorial i sorteig, Carla Zaplana, Alimentació, Cossetània Edicions
Quantes vegades hem provat mil i una dietes a la recerca del cos desitjat? Quantes vegades hem fet bogeries i ximpleries amb el menjar per cabre en un vestit de fa 10 anys? La nutricionista Carla Zaplana proposa a Menja Net (Cossetània) un canvi profund en els hàbits alimentaris, lluny de dietes i suplements miraculosos que prometen l'impossible. 
 
Us descobrim 10 consells sobre alimentació i una de les receptes que proposa el llibre i en sortegem 3 exemplars. Podeu participar-hi fins al 14 d'abril, només cal que ens envieu un mail amb el títol del llibre i el vostre nom i cognom a [email protected] * (les guanyadores han estat Maria Enseñat Colom, Teresa Agustí Morales i Jessica Ribas Garcia).
 

Foto: Catorze


1. Menja net no penalitza el consum d’aliments d’origen animal o amb gluten, edulcorants, alcohol o olis; excloure’ls de la teva alimentació serà una opció personal. Ara bé, et convido a prendre consciència sobre aquests aliments, perquè sempre que els consumeixis ho facis sabent-ne les conseqüències.

2. La forma més natural en què el nostre cos absorbeix els nutrients que necessita és a través dels aliments que ingerim. No obstant, l’estil de vida i d’alimentació que seguim fan que la suplementació sigui cada vegada més essencial per mantenir un bon estat de salut i prevenir futures malalties.

3. La vitamina C té un potent efecte antioxidant, que ens ajuda a combatre els radicals lliures.

4. La forma en la qual ens alimentem ha de donar-nos energia i no treure’ns-la. Aprendre a combinar els aliments d’una forma apropiada és una eina de gran utilitat: no només ens permet assimilar millor els nutrients, sinó també millorar la digestió, sentir-nos amb energia i vitalitat després dels àpats i evitar aquesta sensació de pesadesa i necessitat de fer una bona migdiada.

5. Els humans van començar a menjar carn per supervivència, però les condicions i l’esperança de vida eren molt diferents a les d’avui dia.

6. Menjar net és gaudir de l’abundància en el camí, conèixer el que et va millor a tu, el que et dona energia i pau en la teva relació amb el menjar i et manté amb un somriure.

7. Menja els aliments tan naturals i tan poc processats com puguis. De la granja a la taula; el més semblant a l’aliment que la natura ens ofereix. D’aquests aliments, el cos és capaç d’aprofitar-ne tots els nutrients perquè els reconeix. Recorda, els aliments reals no tenen etiqueta.

8. Els aliments densament nutritius són molt rics en vitamines, minerals alcalins (calci, magnesi, potassi i sodi), antioxidants, fitoquímics i fibra. És en la fruita, les verdures i les hortalisses on trobem la major concentració de micronutrients. I com més potent i variada és la seva pigmentació, més quantitat d’antioxidants aporten.

9. Si eliminem toxines, el nostre cos no necessitarà retenir el greix que les embolica, i el reduirem.

10. La meva intenció és que aquest llibre sigui la teva millor eina per fer el canvi definitiu cap a una alimentació més neta i conscient. Aquella que t’ajudi a sentir-te bé amb el teu cos i aconsegueixi la millor versió de tu.
 

Foto: Maria Ángeles Torres / Alberto Polo


Pizza vegetal amb base de coliflor

Ingredients

Per a la massa:
1 coliflor
½ tassa de llavors de lli moltes
¼ de tassa de llavors de sèsam

Toppings:
½ tassa de pasta de tomàquet orgànica
½ albergínia
½ tassa d’olives negres
2 tomàquets
1 tassa d’espinacs
½ tassa de fulles d’alfàbrega
½ pebrot groc
1 culleradeta d’all en pols
2 cullerades de llevat nutricional
1 cullerada d’orenga seca
½ cullerada de farigola seca

Preparació

1. Per a la massa: renta la coliflor i tritura-la fins que quedi molt fina. D’altra banda, barreja les llavors de lli moltes amb les llavors de sèsam i mitja tassa d’aigua en un processador d’aliments. Barreja la coliflor amb la pasta que acabes de fer.

2. Escalfa el forn a 180 ºC.

3. Estén la massa de coliflor sobre una safata per a forn i dona-li forma de pizza. Forneja-la uns 15 minuts. En aquest punt, retira-la del forn per afegir-hi els toppings en aquest ordre: la pasta de tomàquet, les espècies i la resta de les verdures a rodanxes.

4. Per acabar, forneja-la 15 minuts més.



* Les dades que ens faciliten els participants seran incorporades a la base de dades de Catorze amb la finalitat d'enviar-los per correu electrònic el nostre butlletí setmanal.
 



 Menja net

 © de l'edició original: Zahorí de Ideas, SL
 © del text: Carla Zaplana
 © de les fotografies, Maria Ángeles Torres i Alberto Polo
 © de la traducció: Diana Novell
 © d'aquesta edició: 9 Grup Editorial

COMENTARIS

Menja Net
Barbany, 04/04/2019 a les 16:25
+0
-0
La verdad es q me encanta averiguar cosas nuevas sobre la alimentacion y este libro me parece interesante
Menja net
Mariapuig[email protected], 05/04/2019 a les 16:13
+0
-0
Em semble molt interesant

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Una exposició de Can Tinturé busca el vincle entre la col·lecció de Salvador Miquel i la història
Imatge il·lustrativa
Una exposició permet veure el mobiliari modernista de la família de l'industrial
Imatge il·lustrativa
El Palau Robert se suma a la commemoració del centenari de l'artista
Imatge il·lustrativa
El Museu de la Vida Rural i Riuada Solidària s'ajunten per posar paraules als darrers esdeveniments
Imatge il·lustrativa
Un anunci mostra que els millors regals són els inesperats
Imatge il·lustrativa
L'anunci nadalenc d'una petita botiga de Gal·les ens empeny a retrobar l'infant que vam ser
Imatge il·lustrativa
Un anunci ens anima a ser generosos
Imatge il·lustrativa
L'anunci de la nova pel·lícula fa un cant a la creativitat i a la generositat