Foto: Laura Galve


Un llibre que recomano és l’últim que he llegit: El Danubi, de Claudio Magris. És un llibre de viatges que realitza un recorregut per la història d’Europa a través del riu Danubi.

El llibre fa un viatge per diferents ciutats, pobles i va explicant les històries dels seus personatges i dels paisatges per on va passant. És un llibre de viatges molt curiós i que em va agradar molt. Per exemple, una de les parades que fa el llibre és al camp de concentració i d’extermini de Mauthausen, però també té un capítol en què fa referència al període de Napoleó.

Ramon Gómez Farrerons





El llibre recomanat

Títol: El Danubi.
Autor: Claudio Magris.
Traductora: Anna Casassas.
Editorial: Edicions 1984.
Any d’edició: 2009.

Qui el recomana

Llibreria: Llibreria Kepos-Canuda.
Adreça: Padre Laines, 36 (Barcelona).
Qui la cuida: Xavi Ciordia i Ramon Gómez Farrerons.





La llibreria

La llibreria Kepos-Canuda és una llibreria de vell que, des de fa un any, ara es troba a Gràcia. La primera estava al carrer Canuda de Barcelona i es va fundar el dia que es va proclamar la Segona República, el 14 d’abril de 1931.

Era una llibreria que va arribar a tenir al voltant de 100.000 llibres de tota mena de temàtiques, ja que comptava amb un gran espai. A més, hi havia una sala subterrània on s’havien fet subhastes de quadres. Aquesta llibreria es va donar a conèixer també per haver aparegut el llibre de l’escriptor Carlos Ruiz Zafón, L’ombra del vent, ja que la llibreria va inspirar un dels escenaris de la novel·la, el cementiri dels llibres oblidats. El Zafón havia vingut de petit a la llibreria.

Però, finalment vam marxar del carrer Canuda perquè la botiga Mango va comprar des de la Rambla fins a Canuda. Així que ens vam traslladar al carrer Bruc, on també vam haver de marxar perquè el lloguer se’ns va apujar fins al 120%. Finalment, ens vam instal·lar a Gràcia.

Els llibres que es poden trobar aquí són de vell i de molts tipus: viatges, cuina, fotografia, teatre, poesia, literatura, art, cinema, història d’Espanya i de Catalunya.

Xavi Ciordia i Ramon Gómez Farrerons

Foto: Llibreria Kepos-Canuda



Si et dediques a aquest ofici i vols formar part de la nostra secció La llibreria llegeix, escriu-nos a [email protected] i ens posarem en contacte amb tu.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: paquita a abril 13, 2019 | 17:49
    paquita abril 13, 2019 | 17:49
    vuy dona molts records al Ramon ,si us plau digueuli que soc la Paquita de la antiga llibreria dels Angels,habia vingut molt,(CADA DIA) A Veure al Ramon i al Santi ,pro cosas de la vida ara visc a Santa Coloma de QUERALT y de la meva llibreria ja ,malauradament,no en queda res Us desitjo que tireu endavant per mantenir aquest esperit tan maco que son els llibres antics Per si voleu quelcom el meu correu es [email protected]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa