Foto: Universitat de Barcelona


“Catalunya necessita filòlegs urgentment, les dades parlen per si soles, no hi ha prou professors de llengua per a secundària i batxillerat”, ens n’alerta Javier Velaza, degà de la facultat de filologia de la Universitat de Barcelona, que obre les seves portes a tothom amb el cicle Els dijous de filologia!

Amb la voluntat d’ensenyar què és aquesta disciplina, de compartir coneixement, rigor i passió, el cicle compta amb professors que són experts de la matèria de què parlaran. En les deu sessions que s’hi han programat, ja s’han endinsat en els misteris de Lazarillo de Tormes, s’ha proposat descobrir quina és la llengua més antiga de Catalunya, s’han submergit a la ficció i a la realitat dels Almògavers, a la normativa del català i a les llengües de Barcelona. Però de propostes encara n’hi ha més: fins al juny podem alimentar-nos de lletres en aquestes cites (totes, a les 19:00):

Foto: Universitat de Barcelona


Barcelona, ciutat de tertúlia, el dijous 11 d’abril, amb Blanca Ripoll, professora de Literatura Espanyola que rememorarà els cafès de la Barcelona del primer terç del segle XX.

Elles saben disparar. Novel·la negra escrita per dones, el dijous 2 de maig, amb la professora Elena Losada, que ha centrat la seva recerca en les dones i la novel·la criminal a Espanya.

Multilingüisme i intercomprensió en llengües romàniques, el dijous dia 16, M. Teresa Garcia Castanyer, coordinadora del Grup d’Innovació Docent Inter-Romània, parlarà de com es pot aprendre tres llengües simultàniament.

Rosalía de Castro: la bellesa del caos, el riure, el silenci, el dijous 30 de maig, M. Xesús Lama, premi Nacional d’Assaig 2018 per l’obra Rosalía de Castro. Cantos de independencia e liberdade (1837-1863), impartirà aquesta conferència.

Barcelona, ciudad de novela, el dijous 13 de juny, ponència a càrrec de M. Luisa Sotelo, directora del Departament de Filologia Hispànica, Teoria de la Literatura i Comunicació.

Foto: Universitat de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa