Foto: “Fidelis Fortibus”, de Danny Ronald


T’imagines una ciutat que cada any es converteixi en un circ? On pels carrers respiris màgia i on durant quatre dies trobis des d’equilibristes, acròbates, trapezistes fins a tot d’artistes capaços de crear mil mons davant teu? Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, celebra la seva 23a edició del 9 al 12 de maig a Reus. Fins a 31 companyies d’aquí i d’arreu, algunes consolidades, d’altres, joves que just comencen, oferiran més de 100 actuacions. Fem un recorregut per 14 propostes (aquí en podeu consultar tota la programació) que enlairaran la imaginació entre jardins, places, avingudes i teatres.


1. Fidelius Fortibus, de Circus Ronaldo.
El divendres 10, a les 19.30; el dissabte 11, a la 13.00 i a les 19.30; i el diumenge 12, a les 19.30. A la plaça d’Anton Borrell.
El públic entra en una carpa de circ on tots els artistes han mort. Seuen al voltant d’un cercle de serradures. Encara se sent la ferum dels cavalls, però la bravesa i l’atmosfera bulliciosa del circ és morta. Danny Ronaldo és l’únic home que encara queda dempeus. D’acord amb els antics costums de la seva família, vetlla per les tombes i el seu passat insuperable que omple tot l’espai. Literalment i metafòricament. Però també hi ha una promesa ancestral del circ: mai decebràs el públic.



2. Íntimo, de Cia LaMala.
El divendres 10, a les 18.00; el dissabte 11, a les 19.30 i el diumenge 12, a les 19.30. Al Bravium Teatre.
L’espectacle mostra la intimitat d’una parella d’acròbates, tant des del punt de vista de la relació entre dues persones, com de dos cossos que es coneixen i treballen en sintonia. Aquests dos acròbates aconsegueixen sentir, pel contacte i la presència, l’estat de l’esperit de l’altre. És justament aquesta sensibilitat la que haurà de ser compartida amb el públic.



3. Strong Lady, de Strong Lady Productions.
El dissabte 11, a la 13.30 i a les 19.30; i el diumenge 12, a la 13.30 i 19.30. Al jardí de l’estació enològica.
El món de Strong Lady és ple de contrastos impactants: múscul i gràcia, bellesa i força bruta. Tot de matisos que alcen la moral del públic i el públic. Betty Brawn, una dona forçuda, presenta un ventall elegant d’habilitats: trenca coses, aixeca persones pels aires com si fossin plomes i, de retruc, fa treballar de valent la musculatura fent-nos somriure.



4. Ai’moko, d’Aimé Morales.
El dijous 9, a les 22.30 i el dissabte 11, a les 23.30. A la plaça del Mercadal.
Ai’moko sempre està perdut, ha de fer alguna cosa però no sap què. Per què? Només sap que ha de fer-ho. Ai’moko és una oportunitat per jutjar-te a tu mateix, un clam nostàlgic a la imaginació i a la infància.



5. Deslira, de Iara Gueller.
El dijous 9, a les 22.30; el divendres 10, a les 23.30 i el dissabte 11, a les 23.30. A la plaça del Mercadal.
El número s’inspira en el passatge de l’intern a l’extern, del niu cap al món: la trobada amb el cos, l’espai i el públic. La investigació de moviment explora l’oposició entre terra i aire.



6. Babel, Glöm, de Kaaos Kaamos.
El divendres 10, a les 22.30 i el dissabte 11, a les 22.30. A la plaça de la Llibertat.
Venen de Suècia, Finlàndia, Alemanya, Xile i Nova Caledònia. Cadascú és únic, però junts miren de tocar el cel. Es poden aguantar i caure, aixecar-se, confiar en els altres, independentment del que passi.



7. A s’ombra, d’Atirofijo Circ.
El divendres 10, a les 18.00; el dissabte 11, a les 19.00 i el diumenge 12, a les 18.00. A l’avinguda del Carrilet.
A s’ombra parla de les experiències dels dos protagonistes, que viuen en un món fora del temps i en un viatge perpetu que els lliga a la vida errant. Es traslladen d’un lloc a un altre carregant el seu univers. Habiten l’espai buit, aprofiten l’oportunitat de viure i jugar amb el que la vida els ofereix. Transiten en el sentir i l’experimentar; entre l’estímul i la resposta. És en aquest escenari on es desvetllen les més emocionants, sorprenents, curioses, extravagants i excèntriques situacions.



8. Rojo estándar, de Lanördika.
El divendres 10, a les 19.00; el dissabte 11, a les 19.00 i el diumenge 12, a les 11.00. A la plaça del Baluard.
Un estrany i un estrany es mouen per un món estrany. Marcats pel blanc i el vermell, volen apropar-se des de la curiositat, la diferència i el joc, i per crear les combinacions més divertides. Aquesta unió entre circ i dansa ha aconseguit el reconeixement i gaudi de milers de persones de totes les edats, en els seus nombrosos festivals i gires per Espanya i Europa.



9. Ovvio, Kolektiv Lapso Cirk
El dissabte 11, a la 13.00 i el diumenge 12, a la 13.00. Als jardins de la Casa Rull.
On és el límit extrem de l’equilibri? Aquest instant perfecte en què les lleis de la gravetat semblen vençudes, sobrepassades, desaparegudes. On és el límit de les nostres capacitats? A vegades ho aconseguim, a vegades no. A vegades el sobrepassem, a vegades no. A vegades cau i a vegades no.
Ovvio és una trobada entre dues personalitats oposades, que porten a l’interior la mateixa necessitat de risc, l’aclaparadora urgència de descobrir fins on poden arribar abans que la física i la casualitat els derrotin. On és l’instant de perfecció abans de la caiguda?



10. D’argile, de Jimmy González.
El dijous 9, a les 22.30; el divendres 10, a les 23.30 i el dissabte 11, a les 23.30. A la plaça del Mercadal.
D’argile és un número de malabars i dansa amb una bola d’argila. És el recorregut d’un escultor que es perd en la seva pròpia bogeria creativa, manipulant la terra i transformant-se en la seva pròpia obra.



11. Somnis, Alvarito i Cia.
A la plaça de la Llibertat (el dissabte 11, a les 18.30). I a la plaça Prim (el divendres 10, a les 18.00, i el diumenge 12, a les 12.00).
Ens apropa a l’experiència tan quotidiana i misteriosa de somiar. Els somnis ens parlen de pors, desitjos i situacions desconegudes. Un malabarista ho escenifica mostrant un món divers en què les diferències són benvingudes i en què ens mostra que, amb un toc d’humor, la cooperació és el millor camí per estalviar-nos els malsons.



12. Furieuse Tendresse, Circ Exalté.
El dissabte 11, a la 13.00 i el diumenge 12, a la 13.00. A la plaça del Mercadal.
Furieuse Tendresse (Fúria tendra) és un clam. Un espectacle exaltant nascut per expressar la intensitat de la vida i d’un instant.



13. Bal Trap, de La Contrebande.
El dijous 9, a les 22.30; el divendres 10, a les 23.30; el dissabte 11, a les 23.30 i el diumenge 12, a les 20.00. A la plaça del Mercadal.
Bal Trap és un partit de trenta minuts en directe. Sis acròbates en un terreny de joc que decideixen jugar amb tot allò que els envolta. Sovint, orientant-se cap al risc. Un espectacle de precisió i propulsió, llançaments de cossos i objectes punxegut, en què l’individu afronta el grup, la confiança a l’altre. No és una competició, és travessar la línia junts.



14. Nu, Ateneu Popular 9 Barris-Animal Religion.
El divendres 10, a les 22.00; el dissabte 11, a les 22.00 i el diumenge 12, a les 18.00. Al Teatre Bartrina.
Nu és un espectacle de circ en què cinc artistes que es relacionen amb disciplines com les acrobàcies, verticals, la suspensió capil·lar i la perxa aèria. Nu parla amb senzillesa de les relacions humanes i de com interactuen amb els objectes. El contacte dels cossos amb aquests objectes crearà situacions absurdes plenes de màgia, poesia i tendresa.


Trapezi, fira del circ de Catalunya

Del 9 al 12 de maig de 2019, a Reus.

La vint-i-tresena edició de la fira aplega un total de 31 companyies de Catalunya i del món, amb 22 espectacles i més de 100 representacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa