“Si volem apropar la memòria de l’Holocaust a les noves generacions de joves, l’hem de dur allà on són: a Instagram”, diu Mati Kochavi, un multimilionari israelià que prové d’una família de víctimes d’aquell infern i que ha creat, amb la seva filla Maya i amb l’agència Leo Burnett Israel, el perfil @eva.stories a Instagram.

En aquest compte es recrea la vida d’Eva Heyman, una nena de tretze anys coneguda com “l’Anna Frank hongaresa”, que, en els seus tres darrers mesos de vida, va escriure un diari en què explicava com els nazis envaïen la ciutat, imposaven les lleis racistes i omplien de violència i terror el seu dia a dia. És a partir d’aquest testimoni que s’han creat 70 stories d’Instagram en format de dietari. Els vídeos –que en el perfil els veureu ordenats per mesos i dies– comencen el 13 de febrer, amb l’arribada de l’exèrcit a la ciutat, i acaben el juny del 1944, quan puja al tren cap al camp de concentració d’Auschwitz, d’on mai tornarà.

Aquesta campanya ha nascut amb la intenció d’apropar la vida d’Eva Heyman i la de sis milions de jueus que van ser assassinats a les generacions més joves, perquè el record no mori ni es repeteixi mai.

Eva Heyman

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa