Joel, un dels responsable de la llibreria Foto: Laura Galve

Recomano Feminismo para principiantes. És un llibre de la periodista Nuria Varela i que ens mostra les bases, la història i les noves tendències del feminisme. A més, ofereix una explicació de per què s’han generat tants malentesos al voltant d’aquest concepte. És molt interessant.

Realitza un recorregut pel passat i el present a través de dones molt importants en la història. Aquest llibre reflecteix els pilars fonamentals del feminisme, és, com diu el títol, una introducció al feminisme per principiants.

Xantchi



El llibre recomanat

Títol:
Feminismo para principiantes.
Autora: Nuria Varela.
Editorial: Ediciones B.
Any d’edició: 2019.

Qui el recomana

Llibreria: TuuuLibrería.
Adreça: Carrer Planeta, 17 (Barcelona).
Qui la cuida: Joel i Xantchi.







La llibreria

La llibreria fa sis anys que existeix com a projecte i va començar a Madrid amb l’associació sense ànim de lucre TuuuLibrería, que va néixer sota la idea de facilitar l’accés a la lectura, independentment de les capacitats econòmiques de cadascú, i construir un espai on ho puguin dur a terme. I en relació a la llibreria de Barcelona, aquesta fa tres anys, gairebé quatre, que es va muntar i la idea és expandir-nos.

TuuuLibrería funciona de manera que pots agafar els llibres que vulguis, els que et càpiguen a la mà per un dia, a canvi d’un donatiu que es deixa a la nostra guardiola. La idea és que la gent que pugui donar una mica més, doni més, mentre que la gent que no pot donar tant, doncs una mica menys. Així la llibreria sobreviu.

A TuuuLibrería, a més, fem donacions tant a Espanya com a altres països, col·laborem amb altres projectes solidaris, construïm biblioteques, donem a hospitals, presons, associacions…

Els llibres els porta la gent, inclús ens n’han arribat des d’Argentina, sent així una manera de no llençar tots aquells llibres que has llegit o que no necessites, com els dels nens petits que, quan creixen, ja no els llegeixen i els porten aquí perquè altres els puguin aprofitar. Els llibres que es troben a la llibreria són de tota mena i estan separats per temàtiques: novel·la, assaig, llibres d’art, etc…

En relació al funcionament de TuuuLibrería a Barcelona, els responsables som en Joel i jo. I amb nosaltres hi ha molts voluntaris que ens ajuden, que venen dos cops per setmana a ajudar-nos a separar els llibres per temàtica, a atendre a la gent si cal…

Xantchi

Foto: Laura Galve




Si et dediques a aquest ofici i vols formar part de la nostra secció La llibreria llegeix, escriu-nos a [email protected] i ens posarem en contacte amb tu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa