Marc Pons Foto: Laura Galve



Recomano L’avi os té un secret, un llibre de Pedro Mañas il·lustrat per Zuzanna Celej, que explica una història molt simple: el pas de l’hivern a la primavera. És un text molt maco i les il·lustracions són increïbles. La Zuzanna és una gran il·lustradora i fa un treball molt interessant, jugant i barrejant les aquarel·les. El llegeixes però sobretot estàs una bona estona mirant-lo: és com si visitessis un museu i hi trobessis aquest quadre.


Marc Pons




Títol: L’avi os té un secret.
Autor: Pedro Mañas.
Il·lustradora: Zuzanna Cejels.
Editorial: Kalandraka.
Any d’edició: 2019.







La meva recomanació és La Passió, que havia estat descatalogada durant molts anys en català, fins que enguany ha entrat a formar part del catàleg d’Edicions del Periscopi gràcies a Dolors Udina, la mateixa traductora de la primera edició en català, publicada l’any 1986 per Columna. Jeannete Winterson aconsegueix l’equilibri entre la gairebé perfecció lírica, amb sensibilitat, sentit de l’humor i fantasia. De retruc, ens acosta a una Venècia màgica a través de dones fora de la norma i lluny de les categories clàssiques de gènere i relacions. Per mi, és una oportunitat per conèixer la que ja està reconeguda com una de les autores referents del segle XXI.


Dàlia Rajmil




Títol: La Passió.
Autora: Jeanette Winterson.
Editorial: Edicions del Periscopi.
Any d’edició: 2019.

Qui els recomana

Llibreria: La Tribu.
Adreça: Carrer de Pons i Gallarza, 30 (Sant Andreu).
Qui la cuida: Marc Pons, Dàlia Rajmil i Enric Pons.







La llibreria

La Tribu va obrir el passat 22 d’abril. La idea original era que fos una llibreria infantil, però al final hi ha un 60% de llibres infantils i juvenils i un 40% d’adults. Cap dels dos deixarà de ser important.

La idea inicial de llibreria infantil la vaig tenir perquè vaig estar treballant en una agència literària que hi estava especialitzada. Al començament, volia que fos un projecte individual perquè no sabia si això donaria per més, però després vaig veure que si ho portava jo sol, tindria molta pressió, i que, més que gaudir-ho, ho patiria. Així que vaig decidir que fos una cooperativa, també per temes ideològics: obrir una llibreria és un tema d’activisme cultural. Un és conscient que amb sort tindrà un sou i, amb molta sort, un sou que no sigui precari.

Els altres dos socis són l’Enric, que s’encarrega de la part financera, i la Dàlia, periodista cultural amb un gran interès per la literatura, que s’encarrega sobretot de la secció d’adults. Ens entenem molt bé i no hi ha una relació jerarquitzada: tots som iguals.

Volem que la llibreria no sigui només un punt de venda de llibres, sinó que també hi passin coses: presentacions de llibres, tallers d’escriptura… Són idees que tenim pensades de cara al futur. A la part adulta hi ha narrativa. També està la part de no-ficció, on tenim temes relacionats amb el feminisme, i fins i tot política. I a la part infantil tenim seccions que van més enllà del best-seller: apostem per títols que aportin alguna cosa nova. A més, comptem amb la secció de la lectura fàcil, per totes aquelles persones que tenen trastorns d’aprenentatge.

La idea de tot aquest projecte és ser una llibreria familiar, entenent la família de la manera més àmplia possible, perquè no només ho són aquells amb qui tens un vincle de sang, sinó aquells amb qui comparteixes un vincle afectiu.


Marc Pons

Foto: Laura Galve


Si et dediques a aquest ofici i vols formar part de la nostra secció La llibreria llegeix, escriu-nos a [email protected] i ens posarem en contacte amb tu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa