Propostes

El Prado a la Universitat

La Universitat de Barcelona custodia el dipòsit de pintura del Museu del Prado més gran a Catalunya

| 20/06/2019 a les 11:50h
Especial: Propostes
Arxivat a: Passadís, propostes, art, El Prado, Universitat de Barcelona

«Quint Curci llançant-se a l'abisme», de Luca Giordano, del fons del Museo del Prado que custodia la Universitat de Barcelona


Sabies que la Universitat de Barcelona custodia un important dipòsit de pintures del Museo del Prado? Es tracta de cinquanta-sis obres que, repartides entre l'Edifici Històric i la Facultat de Medicina, formen part del que es coneix com el "Prado disperso". Aquest llegat s'ha convertit en un signe distintiu i forma part de la identitat de la mateixa universitat, per això, i coincidint amb el Bicentenari de la fundació del Museo del Prado, la Universitat de Barcelona proposa diverses activitats per donar a conèixer aquest fons artístic:

Curs El Prado a Barcelona. Visions de la Història de l'Art.
Un curs, en el marc del cicle Els Juliols, en què diversos especialistes afrontaran algunes de les temàtiques fonamentals de la Història de l'Art a través de les obres custodiades en els dipòsits de pintura del Museo del Prado a la ciutat de Barcelona amb l'objectiu d'oferir diverses visions d'aquesta rica i variada col·lecció mitjançant l'observació de les temàtiques dominants i de les obres més representatives, i fer valer aquest conjunt artístic.

El curs és coordinat per Ramon Dilla Martí, tècnic de cultura i patrimoni de la Universitat de Barcelona i compta amb la col·laboració d'especialistes com Joan Yeguas, conservador del Museu Nacional d'Art de Catalunya, Sílvia Canalda, professora del departament d'Història de l'Art i la restauradora Ana Ordoñez.
 

«Pas a la muntanya», de Jan Both, , del fons del Museo del Prado que custodia la Universitat de Barcelona


Les obres comentades per especialistes
Diverses sessions dedicades al comentari d'obres d'art in situ dins del dipòsit del Museo de Prado a la Universitat de Barcelona a càrrec d'un especialista que, en format breu i informal, comentarà les obres oferint mirades noves i completes a algunes de les pintures més destacades de l'Edifici Històric i la Facultat de Medicina de la UB. 

Les sessions són gratuïtes prèvia inscripció a través del correu [email protected] o bé del telèfon 93 4020202 i tenen una durada aproximada de trenta minuts. Seran els dimecres 23 i 30 d'octubre, 6 i 13 de novembre i 11 de desembre, a les 19 h.
 

Foto: «El rapte de Prosèrpina», de Rubens, del fons del Museo del Prado que custodia la Universitat de Barcelona


Visites al dipòsit d'El Prado
De la mà d'un guia expert, els visitants podran accedir a espais que corresponen a la part més privada de l'administració institucional on s'allotgen algunes de les obres que, degut a la seva localització, habitualment resulten molt desconegudes per al públic general. Un viatge entre la Història, l’Art i el Coneixement on les pintures són les protagonistes.

Les visites són gratuïtes prèvia inscripció a través del correu [email protected] o bé del telèfon 93 4020202 i tenen una durada aproximada d'una hora. Seran els dimarts 18 de juny a les 18.00h i 10 de juliol a les 11.00h, els dijous 17 d'octubre a i 7 de novembre a les 18.00h i el dimecres 11 de desembre a les 17.30h.

Si voleu saber més sobre les activitats culturals a la Universitat de Barcelona, podeu consultar-ne la programació completa en aquest enllaç.
 

«Arribada d'Herminia a la cabana dels pastors», de Luigi Pellegrino Scaramuccia, del fons del Museo del Prado que custodia la Universitat de Barcelona

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
El museu del pintor acull una exposició d'instantànies que ens endinsen en el seu món
Imatge il·lustrativa
El Palau Solterra de la Fundació Vila Casas mostra com es van influenciar mútuament dos artistes
Imatge il·lustrativa
L'Aula d'Escriptura de l'Ajuntament de Girona obre les inscripcions per al nou curs
Imatge il·lustrativa
El Museu de la Vida Rural organitza un taller de fotografia per a joves
Imatge il·lustrativa
Així ballaven Fred Astaire i Ginger Rogers
Imatge il·lustrativa
Lucas Hnath posa en dubte el sentit del matrimoni al Teatre Romea
Imatge il·lustrativa
Un vídeo acara escenes de cinema amb les pintures que les han inspirades
Imatge il·lustrativa
Un espot denuncia en un minut i mig una realitat que a l'estiu es multiplica