El qüestionari «Quilòmetre zero», patrocinat pels supermercats Bonpreu i Esclat, pretén retratar –en només 14 preguntes– les persones entrevistades a partir dels seus gustos, costums i consums. Això és el que ens ha respost l’actriu Aina Clotet (1982).

Foto: Nilo Zimmermann


1. Què t’agrada més que res?
Estar amb els meus fills (fa poc que ha nascut el segon, i encara no m’habituo a dir el plural). És una meravella veure’ls créixer i redescobrir el món a través seu. I, realment, el tòpic que els nens són els nostres mestres és absolutament cert. Estan en present sempre, escolten amb atenció plena, les emocions els afloren sense frenar-se pel que diran, riuen i ploren amb tot el cos, no tenen prejudicis. En definitiva, si t’hi poses de cara, amb tot l’esgotament que comporta, entres a una escola de vida brutal. Et porten al límit de tu mateix, això també cal dir-ho, però són un llibre en blanc. I t’adones del poder enorme que té l’educació en una societat. És la clau de tot. I la meva feina. Actuar m’encanta. Poder entendre altres mirades a través dels personatges, els processos creatius m’apassionen.

2. Què valores més dels altres?
La bondat, la tendresa. I el sentit de l’humor.

3. Un llibre:
Fa molt de temps que vaig llegint trossets de Desvelant els misteris del naixement i de la mort. Saviesa budista per a la vida, de Daisaku Ikeda. No soc budista, no soc creient, però m’agrada molt anar a dormir llegint certes reflexions d’aquest llibre sobre la vida i la mort.

4. Una cançó:
Strange Things Will Happen, de Radio Dept.

5. Una pel·lícula:
La Ciénaga, de Lucrecia Martel.

6. Un plat:
Una amanida de tomàquets bons amb burrata.

7. Una paraula:
Ara.

8. Què menges per esmorzar?
Pa amb tomàquet i alvocat.

9. On t’agradaria viure?
A tants llocs! M’agrada molt viatjar. Passaria llargues temporades a París, a Berlín, a Sidney, a Nova York, a Buenos Aires… però, al cap d’un temps, tornaria a Barcelona, recarregaria piles i tornaria a marxar.

10. Què et fa por?
La falta de solidaritat real que tenim. Em fa por veure cap a on caminem com a societat. Cada cop més capitalista, més individualista. Els drets més fonamentals es trepitgen. El masclisme imperant, normalitzat en la majoria de situacions… ui, moltes coses. Cada cop puc llegir menys els diaris. Per això poso el focus en els nens i en l’humor. Hem de capgirar les coses i només ho podrem fer educant en valors.

11. De què et penedeixes?
De no haver estudiat una carrera de ciències, com a coneixement personal. M’agrada molt la meva feina, però també m’agrada molt la ciència, la medicina la tinc molt a prop i molts cops em frustra no saber-ne. Qui sap si un dia m’hi poso… tant de bo es pogués fer a distància!

12. A quina secció del súper és més fàcil trobar-te?
A la secció de xocolata negra. A casa no en pot faltar.

13. Què no falta mai a la teva nevera?
Xocolata!!!! I verdura, m’agrada molt menjar bé.

14. Què és l’última cosa que has comprat?
Un banyador amb flotadors enganxats pel casal de la meva filla. La cosa més lletja que he comprat mai de roba, però la més útil.


Si voleu participar en el sorteig d’un lot de productes dels supermercats Bonpreu i Esclat, deixeu-nos el vostre nom i adreça electrònica com a comentari (no els publicarem per respectar la vostra privacitat) o bé ens envieu nom i mail a través d’un missatge privat de Facebook, de Twitter o d’Instagram. També ens podeu enviar un correu a [email protected] (la guanyadora ha estat Sílvia Vila).

La guanyadora del sorteig del divendres 21 de juny (14 respostes de Jaume Cela) és Josepa Carreras.

La Júlia Esteba va anar a recollir el premi de la seva amiga, Maria Antònia Ximenis, guanyadora del sorteig del divendres 14 de juny (14 respostes de Jaume Sisa).



* Les dades que ens proporcionin els participants s’incorporaran a un fitxer automatitzat de dades personals titularitat de Bonpreu-Esclat, amb l’objectiu de gestionar la participació en el concurs i realitzar les tasques inherents a aquest. Un cop finalitzada l’elecció del guanyador setmanal, seran incorporades a la base dades de Catorze, així com a les de Bonpreu-Esclat amb la finalitat d’enviar-los informació comercial de Bonpreu-Esclat. Podeu consultar les bases legals del sorteig en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa