Cervera s’ha convertit en el primer escenari del MMEU a Cel Obert, la segona edició de les microaccions artístiques Moments Màgics Espais Únics, de Cervera, que és la capital de la cultura catalana d’enguany. L’artista argentí Nicolás Romero ha presentat el mural de gran format que està pintant en una paret de 10 metres d’alçada des del 15 de juliol. Caracteritzat per un estil surrealista que beu del collage, Romero es troba en ple procés de creació de l’obra que es nodreix de les respostes que els ciutadans han fet a la pregunta: “Com representaries la cultura a Cervera?”, així com passejos per la ciutat i suggeriments dels veïns a les xarxes socials.

El mural és fruit d’una dinàmica participativa de la població amb l’artista, que ha estat escollit per Bostik Murals, un centre de creació, reflexió i difusió de l’art urbà de Barcelona, que ha sigut el guanyador del premi Lluís Carulla 2018 de la Fundació Carulla, que col·labora activament en el projecte. L’activitat, més enllà de la mateixa escriptura del mural, també oferirà un vessant pedagògic amb el taller Tots som Muralistes. Dibuixem el nostre mural. Divendres 26 a les 19:00 l’artista conversarà amb el públic i l’obra s’inaugurarà formalment el dissabte 20 de juliol a les 23:00 amb un concert d’Inversen Band.

A part d’aquesta acció, des del dijous 18 de juliol fins al diumenge 21, els carrers de la capital de la Segarra també seran l’aparador de microaccions artístiques com la que ens oferirà Ferran Palau, Clara Peya (recentment guardonada amb un Premi Nacional de Cultura), també veurem un concert de campanes a la plaça Major o una Mostra de Cinema Etnogràfic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa