El qüestionari «Quilòmetre zero», patrocinat pels supermercats Bonpreu i Esclat, pretén retratar –en només 14 preguntes– les persones entrevistades a partir dels seus gustos, costums i consums. Això és el que ens ha respost la pedagoga Maria Jesús Comellas (Terrassa, 1943).

Foto: Gemma Ventura

1. Què t’agrada més que res?
Escriure mentre, des de la finestra, veig com plou.

2. Què valores més dels altres?
L’honestedat, la veracitat, la fidelitat, l’estima.

3. Un llibre:
N’hi ha molts i em costa triar. Un que em va impactar i em va llançar a la lectura: Cuerpos y almas, de Maxence Van der Meersch. També recomanaria El vientre de París, d’Émile Zola, i, darrerament, Història mundial de Catalunya, coordinada per Borja de Riquer.

4. Una cançó:
Difícil de triar, però, entre altres, m’he decidit per aquestes i no puc renunciar a cap d’elles: L’àguila negra cantada per Maria del Mar Bonet; L’Hallelujah de Leonard Cohen; Ne me quitte pas en veu de Sílvia Pérez Cruz.

5. Una pel·lícula:
Aquestes preguntes em fan sentir que deixo fora massa coses: Alguien voló sobre el nido del cuco: em va impactar en els meus inicis en la psicologia; Muerte en Venecia: per la música i tot l’argument; Amadeus: per la música i sobretot pel paper de l’actor F. Murray Abraham fent de Salieri; i La buena esposa: m’agrada molt la Glenn Close i el seu paper en la pel·lícula.

6. Un plat:
Una crep bretona.

7. Una paraula:
Educació.

8. Què menges per esmorzar?
Una torradeta amb oli sal i un te.

9. On t’agradaria viure?
A París: és una ciutat que se’m va ficar molt endins i que em crida sovint. Hi he d’anar per no fer-li un menyspreu i així reforçarem els lligams.

10. Què et fa por?
La mentida i la traïdoria, algunes de les barbaritats que passen com l’esclavitud, l’extrema dreta, els estereotips i que costi tant que hi hagi progressos en educació des d’una mirada no competitiva, classista i segregadora, malgrat el discurs “polític i ben pensant”.

11. De què et penedeixes?
De no haver continuat estudiant música.

12. A quina secció del súper és més fàcil trobar-te?
A la dels formatges.

13. Què no falta mai a la teva nevera?
Formatge.

14. Què és l’última cosa que has comprat?
Una bossa per anar al càmping amb dues àvies i un avi en el dia de “les àvies i avis”, que veuré la família, una pila d’amistats i criatures, especialment, els meus tres nets: la Gal·la, el Llull i l’Ovidi, que llavors serà el seu sant, i els seus pares, en Marc i l’Anna.

Si voleu participar en el sorteig d’un lot de productes dels supermercats Bonpreu i Esclat, deixeu-nos el vostre nom i adreça electrònica com a comentari (no els publicarem per respectar la vostra privacitat) o bé ens envieu nom i mail a través d’un missatge privat de Facebook, de Twitter o d’Instagram. També ens podeu enviar un correu a [email protected]

El guanyador del sorteig del divendres 16 d’agost (14 respostes de Màrius Hernández) és Sara Lladonosa i Boira.



* Les dades que ens proporcionin els participants s’incorporaran a un fitxer automatitzat de dades personals titularitat de Bonpreu-Esclat, amb l’objectiu de gestionar la participació en el concurs i realitzar les tasques inherents a aquest. Un cop finalitzada l’elecció del guanyador setmanal, seran incorporades a la base dades de Catorze, així com a les de Bonpreu-Esclat amb la finalitat d’enviar-los informació comercial de Bonpreu-Esclat. Podeu consultar les bases legals del sorteig en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa