L’Institut Ramon Llull cada any ofereix, en dues convocatòries, unes subvencions per donar un cop de mà als músics que toquen fora de Catalunya. Inclouen el desplaçament (en qualsevol tipus de transport), la càrrega i l’allotjament que, en no ser assumits per un tercer, s’han de pagar els mateixos artistes.

Si la formació és d’una o dues persones, l’import mínim que es pot sol·licitar és de 1.500 euros, i si en són tres o més, 2.500 euros. L’import màxim subvencionable és de 10.000 euros per artista i per convocatòria. En els casos de formacions superiors a 15 components, 17.000 euros. En aquest enllaç es poden consultar les bases.

Si fem un repàs en xifres, aquesta iniciativa durant aquest 2018 ha ajudat durant un total de 69 agrupacions d’estils ben diversos, que van des del rock i el pop fins al jazz i la música clàssica, a fer 639 concerts en 39 països (500 a Europa, 73 a Amèrica del Nord, 30 a Amèrica del Sud, 35 a Àsia i 1 a Oceania). Aprofitant que aquest 2 d’agost s’han fet públiques les resolucions de les darreres subvencions, coneixem 14 dels grups que se n’han beneficiat i, de pas, els escoltem tocant fora de Catalunya.

1. Buhos.
Dues actuacions a Vila Joiosa i al Viña Rock.



2. Che Sudaka.
Gira de vint-i-nou actuacions a Aachen, Aarau, Arvieu Aveyron, Barcena de Pie de Concha, Berlín, Berna Bielefeld, Bochum, Bogotà Bremen, Colonia, Diez, Dresden, Frankfurt, Freiburg, Geneve, Hamburg, Hanover, Jerez de la Frontera, Mainz, Malvaglia, Mannheim, Munich, Munster, Nürnberg, Ponteceso, A Coruña i Reutl.



3. Els Catarres.
Actuació al Global Isai Festival de l’Índia.

4. Sílvia Pérez Cruz.
Gira de quatre actuacions a l’Auditorio Alfredo Kraus (Las Palmas de Gran Canaria), Café de la Danse (París, França) i el Teatro El Salinero (Lanzarote)



5. Albert Pla.
Gira d’onze actuacions del seu espectacle “Miedo” al Teatro Coliseo Buenos Aires, Teatro Nescafé de la Artes (Santiago de Xile), i al Teatro Solis (Montevideo).



6. Las Migas.
Gira de vint-i-dues actuacions a Biel, Bleiburg, Bogotà, Buenos Aires, Celle, Dubendorf, Duisburg, Hard, Heiligenkreuz, Londres, Mühldorf, Neuhaus, Novo Mesto, Oblarn, Praha, Saint Gallen, Salzgitter, Santiago de Xile, Siegburg, Traismauer, Viena i Weimar.



7. Clara Peya.
Quatre actuacions a Café Berlín (Madrid), Festival Música i Lletra (Xàtiva), Sala Matisse (València) i Teatro Circo Murcia.



8. Ebri Knight.
Gira de catorze actuacions a Alacant, Almàssera, Arrasate/Mondragón, Deutzen, Madrid, Múrcia, Ondarroa, Oviedo, Potsdam, Valladolid, Villacelama, Vitoria-Gasteiz, Xodos i Saragossa.



9. Roba Estesa.
Gira de tres actuacions a Eskoriatza, Festival Viñarock i Sala Caracol (Madrid).



10. Oques Grasses.
Gira de vuit actuacions a Bolonya, Brussel·les, Cardiff, L’Eliana, Londres, París, Villava i Xaló.



11. Orquestra de Cadaqués
Concerts a Le Rosey Concert Hall (Rolle, Suïssa), Theaterfestival Basel (Basel, Suïssa), Theatre Populaire Romand / Le Chaux de Fons (Le Chaux de Fons, Suïssa), Tonhalle Maag (Zürich) i Victoria Hall (Ginebra).



12. Òpera de Butxaca i Noves Creacions.
Cinc actuacions de l’espectacle Je Suis Narcissiste al Teatro Español de Madrid.



13. Muyayo Rif.
Gira de set actuacions a Amsterdam, A Coruña, Den Haag, Nijmegen, Orléans, Roermond i Utrecht.



14. Els Amics de les Arts.
Gira de sis actuacions a Berlín, Brussel·les, Londres, Luxemburg i París.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa