Catorze
Ciència i instruments tradicionals a l’Espluga

Jordi Campos Foto: Museu de la Vida Rural


Catorze recomana la conferència La tenora i la barítona, que tindrà lloc el dissabte 17 d’agost a les 17:30 h al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí. Aquesta xerrada (on es podrà accedir gratuïtament) s’emmarca en la programació del VII Festival de Música Antiga de Poblet, que se celebrarà els dies 16, 17 i 18 d’agost al monestir de Poblet.

Els instruments tradicionals, en construir-se en poca quantitat, sovint es troben lluny del grau de perfeccionament desitjat en certs àmbits, com és el cas de les cobles amb els instruments tradicionals catalans. Dos programes de recerca desenvolupats per l’Institut d’Estudis Catalans demostren que la física i l’enginyeria són una alternativa en el disseny d’instruments musicals.

Jordi Campos, instrumentista i enginyer acústic, i Joaquim Agulló, director del programa de recerca per al disseny de la barítona, catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya i aleshores vicepresident de l’Institut oferiran una xerrada al museu on explicaran com el mètode científic suposa una alternativa per dissenyar nous instruments i assolir així nous reptes.

Què: conferència La tenora i la barítona.
On: al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí.
Quan: el dissabte 17 d’agost a les 17:30 h.

Més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa