Foto: Fons Teresa Cervelló


Catorze recomana l’exposició Una càmera pròpia. Dones i pràctiques fotogràfiques, que es pot veure al centre cultural La Casa Elizalde fins al 25 d’octubre de 2019.

Una càmera pròpia. Dones i pràctiques fotogràfiques proposa una mirada a fotografies fetes per dones vinculades amb l’Eixample –aficionades, amateurs i professionals– i una anàlisi de la relació que s’ha establert, des de 1900 fins als anys vuitanta, entre dones i pràctiques fotogràfiques en el context de Barcelona i, més concretament, el barri de l’Eixample.

La mostra es divideix en tres àmbits –Fotografiant la família i els amics, L’amateur i les aspiracions cíviques i estètiques i La fotografia com a professió–, i ofereix un ventall d’exemples per comprendre alguns dels discursos que històricament han intervingut entre les codificacions de gènere i els diferents gèneres fotogràfics.

Aquesta exposició és el resultat d’un projecte d’interacció social impulsat pel Centre Cultural La Casa Elizalde l’any 2011 per recuperar la memòria viva de l’Eixample i per reforçar la identitat del barri.
El mitjà per aconseguir-ho va ser la creació d’un fons fotogràfic col·lectiu digital, format per aportacions d’imatges de veïns, institucions, associacions, comerciants, escoles etc..

Què: exposició Una càmera pròpia. Dones i pràctiques fotogràfiques.
On: al centre cultural La Casa Elizalde (València, 302, Barcelona).
Quan: fins al 25 d’octubre de 2019.

Més informació.

Foto: Àngels Calafell / Casa Elizalde

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa