Foto: Burkhard Brunn


Catorze recomana l’exposició Charlotte Posenenske: Work in Progress, que es pot veure al Macba des del 18 d’octubre fins al 8 de març de 2020.

Si Walter Benjamin va parlar de la reproductibilitat de l’obra d’art i les creacions de Charlotte Posenenske (1930-1985) en són un clar exemple. És més: l’obra de l’artista alemanya se situa de ple en l’art serial i la fabricació industrial. Amb la voluntat de fer una aportació “per solucionar els problemes socials que ens constrenyen”, es proposa fer un art participatiu en què tingui cabuda la crítica de les institucions i les pràctiques col·lectives, oscil·lant entre el minimalisme, el conceptualisme, l’art participatiu i la performance.

La retrospectiva del Macba suposa la recuperació més exhaustiva del llegat de Posenenske que s’ha fet des de la seva mort i reivindica la seva figura com a peça clau dins l’art contemporani. D’entre les produccions que s’hi podran veure, hi destaquen els seus primers dibuixos i pintures, els seus relleus d’alumini o les seves últimes escultures modulars.

Què: exposició Charlotte Posenenske: Work in Progress.
On: al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Plaça dels Àngels, 1, Barcelona).
Quan: del 18 d’octubre fins al 8 de març de 2020.

Més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa