Educació

Noms nous per a la Universitat

Dues facultats de la UB adapten la seva denominació als ensenyaments que imparteixen

| 28/10/2019 a les 13:11h
Especial: Educació
Arxivat a: Sala d'estar, Educació, Universitat de Barcelona, Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals, Facultat de Filologia i Comunicació
La vida, l'educació, els aprenentatges varien amb el temps, avancen i s'adapten a les necessitats de cada moment i així ho ha de fer el llenguatge i el nostre enfocament. Per això, per adaptar el nom dels centres als nous ensenyaments que imparteixen, la Universitat de Barcelona ha apostat per aquesta adaptació i ha tirat endavant el canvi de denominació de dos dels seus centres, les antigues Facultat de Biblioteconomia i Documentació i Facultat de Filologia, que durant els darrers anys ja han ampliat la seva oferta formativa amb diversos ensenyaments en l'àmbit de la comunicació, un sector a l'alça i en el qual cada cop més apareixen nous perfils professionals.

Aquesta adaptació ha portat al naixement de la Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals i la Facultat de Filologia i Comunicació.

Foto: Universitat de Barcelona - Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals 


Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals

L'antiga Facultat de Biblioteconomia i Documentació forma, des de 2012, professionals del sector audiovisual, –especialistes en producció, direcció, guió, fotografia o postproducció–, investigadors en mitjans i perfils orientats a la creació i la gestió de continguts en línia als estudis de Comunicació Audiovisual i als màsters de Gestió de Continguts Digitals i Humanitats Digitals. La construcció d'un plató i un estudi de so i a la incorporació de professionals en actiu com a professorat són els principals nous recursos que ho han fet possible, així com les pràctiques obligatòries a empreses del sector audiovisual.

La incorporació del concepte Informació és una clara adaptació a l'actualitat, en què, cada vegada més, es gestiona informació en forma de dades (textuals, numèriques, sonores o gràfiques), que després es materialitzen en objectes documentals. Per aquest motiu, des de fa anys es parla de ciències de la informació (information sciences). Amb tot, i com indica el degà Miquel Térmens, "no significa una renúncia a les nostres arrels".


Facultat de Filologia i Comunicació

El canvi de nom de l'antiga Facultat de Filologia té la seva raó principal en la voluntat de recollir millor el conjunt d'ensenyaments que imparteix el centre, així com les competències associades a aquests ensenyaments i els perfils professionals per als quals es capacita l'alumnat. A més, "El nou nom palesa l'aposta decidida per enfortir la tradició amb la modernitat que constitueix el nostre projecte de futur", senyala el degà Javier Velaza.

A més dels graus en estudis anglesos, literaris i altres especialitats consolidades com les filologies catalana, clàssica i hispànica, des del curs 2011-2012, s'hi imparteix el grau de Comunicació i Indústries Culturals i, des del 2014-2015, el màster de Comunicació Especialitzada, que proporcionen als estudiants les capacitats necessàries per desenvolupar professions relacionades amb els diversos àmbits de la comunicació:

Àmbit tècnic: realització, so, postproducció, disseny gràfic.
Àmbit organitzatiu: consultor de comunicació, responsable de comunicació institucional o empresarial.
Àmbit de creació de continguts: guionistes, periodistes, reporters gràfics o creadors de continguts web.

El centre s'ha adaptat a la transversalitat i als requeriments d’aquests ensenyaments dotant-se tant de l'equipament tècnic necessari i incloent als plans docents un ampli programa de pràctiques externes en mitjans de comunicació, productores musicals i audiovisuals i empreses del sector de les indústries culturals.

Foto: Universitat de Barcelona - Facultat de Filologia i Comunicació

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Lluïsa Castell i Mònica López protagonitzen l'obra de Wajdi Mouawad
Imatge il·lustrativa
Barcelona obre la convocatòria per la nova edició del premi
Imatge il·lustrativa
Un cicle a la Filmoteca de Catalunya projecta els millors films de l'any
Imatge il·lustrativa
La ciutat celebra les festes de la seva patrona d'hivern
Imatge il·lustrativa
14 reflexions sobre la importància del teatre
Imatge il·lustrativa
El Grup Focus ofereix en línia dues obres teatrals i dues pel·lícules
Imatge il·lustrativa
El Gran Teatre del Liceu posa a disposició dels espectadors una selecció d'espectacles
Imatge il·lustrativa
Una campanya recorda que quedar-se a casa és essencial per aturar la pandèmia