Educació, innovació, creixement i transformació amb la cultura com a eix. Aquest és l’esperit dels Premis Baldiri Reixac, que la Fundació Carulla convoca per reconèixer i impulsar projectes que, mitjançant la cultura i els llenguatges artístics, transformen l’educació.

Fins al 27 de gener de 2020, els participants podran presentar les seves candidatures a la 42a edició d’uns premis que estrenen nova categoria –el Premi Baldiri Connexions– i que busquen que la comunitat educativa, ja siguin alumnes, mestres o escoles, treguin el millor de si mateixos per contribuir a una transformació col·lectiva feta a través de l’art i l’educació. Aquí en podeu consultar les bases.


Premi Baldiri Escola
Deu guardons de 3.000 € cadascun per a escoles apassionades, innovadores i compromeses que impulsen projectes educatius fets de cultura i llenguatges artístics erigits sobre quatre pilars fonamentals: l’organització i gestió educativa, les metodologies innovadores, la cooperació amb la comunitat educativa i l’entorn, i la presència de la cultura, les arts i la llengua catalana. A més, per reforçar la tasca educativa en català més enllà del Principat, enguany s’han obert dues categories específiques per a les Illes Balears i el País Valencià.

Premi Baldiri Experiències
Actuar en clau innovadora té recompensa, i les millors experiències d’aprenentatge col·lectives dins i fora de l’aula, especialment si són úniques, innovadores i han donat resposta a un repte educatiu a través de llenguatges artístics i creatius, poden optar a un dels 25 premis de 500 € d’aquesta categoria.

Premi Baldiri Alumnes
L’alumnat és el protagonista d’aquesta categoria, que distingeix els treballs de recerca –d’alumnes de batxillerat o de CFGS– realitzats en català, fets amb rigor, innovació i creativitat, i amb un enfocament cultural. Els cinc guardons de 1.000 € cadascun s’atorgaran a alumnes emprenedors, curiosos i expeditius, amb esperit crític i intel·ligència emocional, i que defensin la diversitat, la igualtat i la cohesió social.

Premi Baldiri Connexions
Quan els centres educatius i el sector cultural s’uneixen, sorgeixen idees úniques, brillants i transformadores i col·laborar té premi. El nou guardó de l’edició d’enguany dels Baldiri ofereix a centres educatius i agents culturals la possibilitat d’aliar-se i presentar un projecte compartit que proposi l’art i la cultura com a palanques de transformació educativa i social. Els sis projectes guanyadors podran optar a 4.000 € cadascun, a més de la participació al programa d’acompanyament i impuls pel curs 2020-2021 amb la UOC i la formació de pedagogies artístiques 2020.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa