«Retrat de Paul Éluard (nº 7)», de Pablo Picasso, 1941, Saint-Denis – musée d’art et d’histoire Paul Éluard


Catorze recomana la lectura contínua del poema Liberté!, de Paul Éluard, íntim de Pablo Picasso i primer marit de Gala Dalí, que tindrà lloc al Pati Finestres del Museu Picasso de Barcelona el dissabte 16 de novembre, des de les 12 h fins a la mitjanit.

Paul Éluard –primer marit de Gala Dalí i amic íntim de Pablo Picasso–, ha passat a la història per haver sigut el creador d’una brillant obra poètica. Amb motiu de l’exposició Pablo Picasso, Paul Éluard. Una amistat sublim, que es podrà visitar fins al 3 de març, el Museu Picasso decideix posar el focus en un dels seus poemes més notables, Liberté!, i li dedicarà una jornada de lectura ininterrompuda i a micròfon obert.

L’escriptura de Liberté! s’ha d’emmarcar en la Segona Guerra Mundial; en un començament, va ser difós des dels avions dels aliats durant l’ocupació alemanya de França. D’aleshores ençà, no ha deixat de ser llegit, declamat i interpretat. Aquesta activitat impulsada per Vicenç Altaió pot ser una bona oportunitat per descobrir-lo o bé per rellegir-lo un cop més, ja que, com sol passar amb els clàssics, mai esgoten les interpretacions que se’n pot fer.

Què: la lectura contínua del poema Liberté!.
On: al Pati Finestres del Museu Picasso de Barcelona (Carrer Montcada, 23, Barcelona).
Quan: el dissabte 16 de novembre de les 12 a les 24 h.

Més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa