Foto: Retha Ferguson


El confinament és una bona ocasió per abocar-se a la lectura, però les biblioteques i els bibliobusos també han hagut de tancar les seves portes al públic així que, la Diputació de Barcelona, que gestiona la Xarxa de Biblioteques Municipals, ha establert que tots els préstecs en curs es prorroguin fins al 21 d’abril i ens anima a descobrir els seus serveis virtuals.

Per donar resposta a la gran demanda que s’ha registrat aquests darrers dies, s’ha decidit fer accessibles aquests serveis a tota la ciutadania resident a Catalunya, encara que no es disposi del carnet de biblioteques encara que no es disposi del carnet de biblioteques (en aquest cas, només cal sol·licitar-lo a través d’aquest formulari).

La biblioteca virtual eBiblio permet accedir a llibres i revistes, però també a un ampli catàleg de pel·lícules i documentals i a les bases de dades Naxos Music Library, amb un ampli repertori musical, sobretot del gènere clàssic. També hi ha un espai de dedicat als audiollibres, i, evidentment, als llibres, contes i còmics per a infants.

Les institucions implicades en aquest projecte, Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Diputació de Girona i Ajuntament de Barcelona, treballen per incrementar la quantitat de títols disponibles i la de llicències d’ús, i augmentar el nombre de documents que es poden prestar per persona: fins a quatre llibres simultàniament amb un màxim de trenta llibres al mes i dues pel·lícules diàries sense límit mensual.

Si no s’ha fet servir anteriorment el servei eBiblio, es pot seguir aquest vídeo de la Xarxa de Biblioteques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa