“La manera de conèixer el nivell de disseny d’un país és anar a un supermercat i veure com s’obre un paquet de sucre, descobrir com s’han facilitat les coses.” Ho diu el dissenyador André Ricard, a qui el Museu del Disseny de Barcelona dedica el primer capítol d’Objectes Enllaçats. Memòria del Disseny a Barcelona, un nou projecte del Centre de Documentació del museu.



Objectes enllaçats és una plataforma digital on cada setmana es podrà conèixer un objecte icònic pertanyent a les col·leccions del museu explicat pel seu creador. L’origen, modificacions, limitacions o utilitats de cadascuna de les creacions seran il·lustrades amb un vídeo i diverses referències documentals.

El primer capítol d’aquest projecte, en què participen protagonistes del nostre disseny industrial com Alberto Lievore, Beth Galí, Oscar Tusquets i Gemma Bernal entre molts d’altres, està dedicat a la torxa Olímpica que André Ricard va dissenyar per a Barcelona’92, un objecte que el va fer mundialment conegut i que tenia limitacions quant a pes perquè s’havia de poder subjectar amb una sola mà, corrent i durant l’estona que durés el relleu dels portadors.

Esbós de la torxa olímpica de Barcelona 92. André Ricard



A més del projecte Objectes Enllaçats. Memòria del Disseny a Barcelona, el museu obre les seves portes virtualment perquè, sense sortir de casa, es pugui conèixer els objectes que conformen les seves col·leccions, s’obri una finestra a les seves sales gràcies a una visita virtual o s’assisteixi a les xerrades i conferències que ha acollit gràcies a la seva mediateca. Aquestes i altres propostes es poden descobrir al seu web.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa