Un dels efectes de la gestió política del coronavirus és que incrementarà les desigualtats de gènere: moltes, moltíssimes dones s’han vist o es veuran obligades a renunciar a la seva feina per quedar-se a casa a cuidar els fills, que encara no sabem quan tornaran a l’escola. Com si per les dones treballar fos una opció. Com si l’escola fos una possibilitat, i no un pilar fonamental per als nens i les famílies. Hella Network, un grup de dones que treballen en el món de la comunicació, amb el hashtag #IoRestoaCasa, han il·lustrat i denunciat els motius pels quals a Itàlia (però també aquí i allà i més enllà) les dones s’han de quedar tant sí com no a les seves llars.


1. #Joemquedoacasa perquè he hagut d’escollir entre el meu fill i la meva feina.

El 27% de les dones deixa la feina quan neix el seu primer fill. Si abans de l’embaràs treballen 59 dones de cada 100, després del part en segueixen treballant només 43.



2. #Joemquedoacasa perquè m’ocupo sola de la casa i de la família i el meu cap ha dit que soc poc productiva.

Les mares treballadores, entre els 25 i els 44 anys, cada dia dediquen a les tasques familiars una mitjana del 21,6% del seu temps. Els homes, el 9,5%.



3. #Joemquedoacasa a contemplar el meu diploma de llicenciada ben emmarcat.

A Itàlia el 56% de les persones amb una llicenciatura són dones. El 40% de les mares que tenen entre 25 i 49 anys i fills menors d’edat no treballen.



4. #Joemquedoacasa perquè l’única cosa indefinida que he vist fins ara és el començament de les escoles.

No hi ha notícies certes sobre la reobertura de les escoles. Ara per ara, a Itàlia, les mares solteres sense feina o inactives representen el 36,2% del total, i gràcies a la pandèmia segur que s’incrementaran.


5. #Joemquedoacasa perquè temps parcial i pandèmia són un combinat mortal!

A Europa el 28,7% de les dones que treballa a temps parcial ha optat per aquesta opció perquè ha de cuidar un familiar, mentre que els treballadors homes en aquesta situació representen un 5.9%. La pandèmia augmentarà aquesta dada.



6. #Joemquedoacasa amb els nens perquè soc econòmicament prescindible.

A Europa de mitjana les dones guanyen el 16% menys que els seus companys de feina homes que fan la mateixa feina.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: M Elena a maig 13, 2020 | 08:01
    M Elena maig 13, 2020 | 08:01
    Som la 2a generació de dones que hem escollit sortir a treballar. Tinc clar que no hem d'anar enrera. Si les que venen darrera no ho veuen que parlin amb mi que les convenceré.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa