Notícia

Equilater, la nova cervesa

Estrella Damm presenta una beguda per acompanyar la millor gastronomia

| 14/10/2020 a les 17:18h
Especial: Propostes
Arxivat a: General, Estrella Damm, notícia

Foto: François Chartier presenentant la nova cervesa d'Estrella Damm

 


Una Imperial Stout envellida en bota de castanyer del Montseny, amb un toc mediterrani atorgat per les figues seques i el fonoll. Així es presenta Equilater, la nova cervesa de Damm, que està elaborada amb el maridatge molecular, una metodologia que identifica les molècules dominants a les begudes i busca aliments que les comparteixin, aconseguint així maridatges perfectes. Per fer-ho, els mestres cervesers de Damm han comptat amb l’ajuda de François Chartier, Créateur d’harmonies, sommelier i investigador pioner en el camp de les harmonies moleculars. 
 
De color marró fosc gairebé negre, Equilater és una cervesa densa i opaca, envellida durant dos mesos en bóta de castanyer, amb una escuma compacta i cremosa. Són castanyers de la zona del Montseny, mediterranis com el toc que li confereixen les figues seques i el fonoll, que permeten al projecte final augmentar la seva complexitat aromàtica. Damm ha treballat amb quatre tipus de maltes per aconseguir l’expressivitat global i la complexitat d’Equilater: malt pale ale, que dona estructura i notes aromàtiques afruitades i dolces; malt abadia, que potencia les notes de fruits secs i mel, i contribueix al perfil amb els seus matisos de xocolata; malt caramel, que confereix cos i notes de cereals; i malt torrefacte que, juntament amb l’ordi torrat, són les responsables del color marcadament fosc.
 
És una cervesa pensada per acompanyar plats. Hi trobem la molècula anetole, que prové del fonoll i que lliga amb plats frescos, com el ceviche. També està present la molècula solerone, que es troba a les figues seques i que combina perfectament amb sabors caramel·litzats com, per exemple, una coca cruixent de foie i poma caramel·litzada amb curri. La molècula cyclotene, que està present a totes les cerveses de tipus Stout en les que predominen les maltes torrades, lliga amb una broqueta de pop a la brasa i porc confitat. I finalment, la molècula furfural, que prové de la maduració en bota, és perfecta per combinar amb un minicaneló tradicional de pollastre i tòfona.
 
Equilater està disponible a la botiga on-line de Damm i, en els propers dies, arribarà a restaurants i establiments seleccionats.
 

François Chartier presenentant la nova cervesa d'Estrella Damm

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
El CaixaForum recorre els mites clàssics amb obres de les col·leccions del Prado
Imatge il·lustrativa
La Universitat de Barcelona ofereix una nova sessió del cicle de debats «Feminisme(s)»
Imatge il·lustrativa
El Macba dedica una exposició i una publicació a l'artista visual Tony Cokes
Imatge il·lustrativa
El Barcelona Dibuixa estimula la creativitat en tallers virtuals i presencials
Imatge il·lustrativa
La història de la dona que va plantar cara a la llei de segregació racial dels EEUU
Imatge il·lustrativa
Un «mapping» hipnòntic fa volar l'àngel per l'aeroport de Brusel·les
Imatge il·lustrativa
Una animació relata amb tendresa els aprenentatges que neixen dels vincles familiars
Imatge il·lustrativa
Una animació mostra la importància de recuperar els somnis i la identitat