Notícia

Equilater, la nova cervesa

Estrella Damm presenta una beguda per acompanyar la millor gastronomia

| 14/10/2020 a les 17:18h
Especial: Propostes
Arxivat a: General, Estrella Damm, notícia

Foto: François Chartier presenentant la nova cervesa d'Estrella Damm

 


Una Imperial Stout envellida en bota de castanyer del Montseny, amb un toc mediterrani atorgat per les figues seques i el fonoll. Així es presenta Equilater, la nova cervesa de Damm, que està elaborada amb el maridatge molecular, una metodologia que identifica les molècules dominants a les begudes i busca aliments que les comparteixin, aconseguint així maridatges perfectes. Per fer-ho, els mestres cervesers de Damm han comptat amb l’ajuda de François Chartier, Créateur d’harmonies, sommelier i investigador pioner en el camp de les harmonies moleculars. 
 
De color marró fosc gairebé negre, Equilater és una cervesa densa i opaca, envellida durant dos mesos en bóta de castanyer, amb una escuma compacta i cremosa. Són castanyers de la zona del Montseny, mediterranis com el toc que li confereixen les figues seques i el fonoll, que permeten al projecte final augmentar la seva complexitat aromàtica. Damm ha treballat amb quatre tipus de maltes per aconseguir l’expressivitat global i la complexitat d’Equilater: malt pale ale, que dona estructura i notes aromàtiques afruitades i dolces; malt abadia, que potencia les notes de fruits secs i mel, i contribueix al perfil amb els seus matisos de xocolata; malt caramel, que confereix cos i notes de cereals; i malt torrefacte que, juntament amb l’ordi torrat, són les responsables del color marcadament fosc.
 
És una cervesa pensada per acompanyar plats. Hi trobem la molècula anetole, que prové del fonoll i que lliga amb plats frescos, com el ceviche. També està present la molècula solerone, que es troba a les figues seques i que combina perfectament amb sabors caramel·litzats com, per exemple, una coca cruixent de foie i poma caramel·litzada amb curri. La molècula cyclotene, que està present a totes les cerveses de tipus Stout en les que predominen les maltes torrades, lliga amb una broqueta de pop a la brasa i porc confitat. I finalment, la molècula furfural, que prové de la maduració en bota, és perfecta per combinar amb un minicaneló tradicional de pollastre i tòfona.
 
Equilater està disponible a la botiga on-line de Damm i, en els propers dies, arribarà a restaurants i establiments seleccionats.
 

François Chartier presenentant la nova cervesa d'Estrella Damm

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
La Fundació "la Caixa" i RNE convoquen un premi de relats per a majors de 60 anys
Imatge il·lustrativa
El museu ofereix visitar gratuïtament la seva nova exposició
Imatge il·lustrativa
El CosmoCaixa reprèn el cicle de xerrades divulgatives «Live Talks»
Imatge il·lustrativa
El festival ofereix gaudir les seves activitats de manera presencial i també virtual
Imatge il·lustrativa
Una campanya denuncia l'experimentació en animals
Imatge il·lustrativa
Un vídeo delata com els infants creixen amb prejudicis de gènere
Imatge il·lustrativa
14 reflexions de l'escriptor, que diu que «es pot estimar malament i també es pot llegir malament»
Imatge il·lustrativa
Un vídeo mostra una realitat que afecta moltes persones