Foto: bongkarn thanyakij


La Gerència de Serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona ofereix formació en l’àmbit educatiu als electes, comandaments i tècnics d’educació dels ajuntaments i també als equips directius i docents dels centres educatius municipals.

Es tracta d’una formació que vol donar resposta als reptes en educació del món local, generant espais de reflexió i facilitant eines i metodologies per a la gestió de centres, serveis i programes educatius municipals amb eficàcia. Ara, a causa de la Covid-19, aquesta formació es transforma i deixa de ser presencial perquè la comunitat educativa local hi pugui accedir en línia.

Cursos i webinars

Alguns dels cursos que es feien presencialment s’han adaptat per poder continuar oferint-los telemàticament i se n’han creat de nous i en obert per a electes, comandaments i tècnics d’educació dels ajuntaments i equips directius i docents dels centres educatius municipals (escoles bressol, escoles de música, dansa i centres de les arts, escoles de persones adultes i escoles d’educació especial).

A part dels cursos, s’han fet webinars adreçats a col·lectius concrets, com docents d’escoles municipals o tècnics municipals d’educació. Aquestes sessions, dedicades a com afrontar el risc d’abandonament escolar prematur en el context de la pandèmia o a les mesures per combatre la desigualtat educativa es poden veure en vídeo al canal de YouTube de la Gerència de Serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona.


Videocàpsules i materials per a l’autoaprenentatge

Per acompanyar la formació en línia, s’han fet una seixantena de càpsules en vídeo pensades per a docents, estudiants, educadors en el lleure, i famílies, però que són obertes a tothom, i que a hores d’ara ja han arribat a les 20.000 visualitzacions. El cercador web que facilita la Diputació les classifica segons a qui van dirigides i a quin tipus d’ensenyament fan referència, ja que estan enfocades a diferents àmbits i etapes educatives relacionades, principalment, amb els centres educatius municipals de música, persones adultes, educació especial i escola bressol, i amb temàtiques com la lluita contra l’abandonament escolar prematur, les normes d’higiene en els centres educatius, l’educació en el lleure i els nous reptes educatius sorgits arran de la pandèmia de la Covid-19.


La Diputació de Barcelona també posa a l’abast de tothom materials d’autoaprenentatge que volen facilitar la formació dels agents educatius en àmbits com l’orientació educativa i professional o la identificació dels senyals d’alerta i detecció de les possibles necessitats educatives especials, als quals cal sumar els destil·lats d’educació, productes de coneixement en format digital que recullen i sintetitzen els coneixements generats en el marc de les accions formatives i les ponències impartides en les Jornades organitzades per la Gerència de Serveis d’Educació.

Foto: Diputació de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa