Mossega't la llengua

Manual d'instruccions

No esperi obtenir resultats ràpids

| 28/01/2021 a les 00:01h
Especial: Mossega't la llengua
Arxivat a: Cambres pròpies, Mossega't la llengua, Laura Gost

Foto: Quinn Dombrowski


Tingui present que la imatge promocional és orientativa: els colors, la forma, les dimensions i la textura poden variar lleugerament segons el cas. Retiri pacientment els embolcalls protectors. Les regions més fràgils desemboliqui-les amb cura: fer-ho amb presses podria provocar fissures i trencaments irreversibles. D'entrada el model és hermètic: escalfi'l amb suavitat, amb calidesa, evitant exercir pressions de cap mena, i si sent alguna cosa, quelcom semblant a un clic, significarà que el precinte de garantia ha cedit, que tot és obert. No s'espanti en fer una ullada a tantes peces diferents: els mecanismes complexos no haurien d'amoïnar-nos. No esperi obtenir resultats ràpids.

És possible que en algun cas hagi de tornar enrere algunes passes, replantejar-se el moviment, començar de zero. No doni per fet que hi ha peces sobreres o elements que no encaixen. Assumeixi que la totalitat del contingut respon a una necessitat concreta i que tots els mecanismes tenen una funció, malgrat que pugui semblar-li fútil o secundària. No busqui reinventar ni reconstruir: recordi's que vostè vol incorporar el model a la seva vida, no manipular el model existent. Informi's bé, faci preguntes a les fonts adequades, busqui explicacions de primera mà. Si tot i així hi ha coses que se li escapen, no desisteixi, posposi la resolució dels conflictes i assumeixi'ls com una tasca pendent i necessària per assolir una experiència completa. No jutgi la qualitat del producte en funció del seu cost. No confongui les expectatives pròpies amb falses promeses de satisfacció: el model és el que és, no el que vostè s'hagi imaginat.

No conservi la garantia en cap cas. Si la vol conservar, que sigui mogut per un impuls naïf i estrictament sentimental, no pragmàtic. Si al cap d'un temps sent que alguna cosa grinyola, no es preocupi: és perfectament normal. Si observa algun mecanisme espatllat, provi de reparar-lo o acostumi's a conviure amb la fractura. Si perd el manual d'instruccions, busqui'l a l'internet o arrisqui's a improvisar, que és més divertit. I si algun dia s'adona que ja no desitja preservar el model, asseguri's de recordar les satisfaccions que li ha aportat i, si no li sap greu, deixi una ressenya favorable perquè la llegeixi una altra persona interessada.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
La cantautora inaugura el cicle de concerts «Som aquí» a la sala Luz de Gas
Imatge il·lustrativa
El Barcelona Districte Cultural porta 44 espectacles a 29 equipaments de la ciutat
Imatge il·lustrativa
El CaixaForum programa un concert del duet integrat per Diego Galaz i Jorge Arribas
Imatge il·lustrativa
La Filmoteca de Catalunya dedica un cicle i una exposició a l'actriu
Imatge il·lustrativa
Un vídeo mostra de quina manera el racisme entra dins dels nostres ulls
Imatge il·lustrativa
Estrella Damm presenta una campanya per donar suport al món de la gastronomia
Imatge il·lustrativa
14 reflexions de l'actriu, que deia que «tenir fills tampoc no és la garantia de la felicitat»
Imatge il·lustrativa
14 propostes per gaudir la programació de la Quinzena Metropolitana