Catorze
14 coses que potser no sabies de «Star Wars»

El divendres 18 de desembre els cinemes estrenen «The force awakens», la setena entrega de «Star Wars». Per escalfar motors, hem recollit 14 curiositats que agradaran als cinèfils i fans de la saga.

Foto: Star Wars


1. A totes les pel·lícules de Star Wars apareix l’efecte sonor més famós de Hollywood, el Wilhelm scream. Apareixerà també a l’episodi VII?

2. La paraula ewok i l’idioma que parla aquesta espècie tan amigable és una barreja de tibetà i nepalès.

Foto: 20th Century Fox

3. Si els ewoks són entranyables, més ho és Arturito. Així és com es refereixen a R2D2 a tota Llatinoamèrica. El nom sembla que ve de la pronunciació en anglès d’R2D2 (ar-tu-di-tu).

Foto: 20th Century Fox


4. La mitologia és un referent clar en l’obra de George Lucas. En aquesta saga destaca l’arquetip d’El viatge de l’heroi.

5. Només veiem una espasa violeta, la de Samuel L. Jackson. L’actor va insistir que volia un làser púrpura perquè és el seu color preferit.

Foto: 20th Century Fox


6. L’idioma que parla Greedo, el caçarecompenses que Han Solo mata en un bar ple d’àliens, és quítxua.

7. La frase «Tinc un mal pressentiment» està present en tots els episodis. La sentirem de nou?

8. L’idioma Jawa, que es parla al planeta Tatooine, està basat en el zulu africà. S’ha modificat lleugerament i accelerat.

9. El caçarecompenses Bossk porta un vestit espacial reciclat de la mítica sèrie de ciència-ficció Doctor Who.

Foto: BBC / 20th Century Fox


10. Una versió disco de la música de Star Wars va convertir-se en hit número 1 el 1977 i es va mantenir en la primera posició durant dues setmanes.



11. Molts dels edificis construïts al desert del Tunísia per gravar les escenes de Tatooine segueixen allà.

Foto: 20th Century Fox


12. En el primer rodatge, Alec Guiness (Obi-Wan Kenobi) era l’actor més conegut que havia aconseguit George Lucas. Com que no es podia permetre pagar-li el seu catxet, va oferir-li un percentatge dels ingressos. Guiness detestava aquell paper que tants diners proporciona encara avui als seus hereus.

Foto: 20th Century Fox


13. El responsable de l’icònic efecte sonor de les espases làsers és Ben Burtt. El brunzit s’aconsegueix amb el soroll d’un projector trencat barrejat amb el d’un cable pelat d’un micròfon aproximant-se al tub d’imatge d’un televisor espatllat.

14. Quina cara tenia Darth Vader? El documental Descubriendo a David Prowse ens ho vol explicar. Prowse era el culturista californià que s’amagava darrere del vestit del dolent més famós del cinema però ell es va mantenir en l’anonimat. En les pel·lícules clàssiques només un cop veiem la cara de Darth Vader, però resulta que la seva interpretació no va convèncer i per aquella ocasió tan especial van buscar un altre actor, Sebastian Shaw. Per tant, el seu rostre no apareix a cap de les pel·lícules.

Foto: 20th Century Fox

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa