Il·lustració: Philippa Rice



Tenir una parella estable és la cosa més avorrida i desagraïda del sistema solar. Ja no hi ha passió (la passió és capriciosa: només perdura en la carència), coneixem massa els defectes de l’altre i trobem que tothom sense excepció és més interessant que la persona amb la qual compartim nevera i rentaplats.

Però resulta que publiquem a Catorze una sèrie de vinyetes que retraten la cara amable de la quotidianitat de les parelles estables i la gent s’aboca a difondre-les a través de les xarxes socials. Uns, perquè els reconforta veure-s’hi reflectits: són conscients que a casa seva hi ha més disputes per la roba bruta que escenes màgiques de sofà i manta, però també saben que els ha costat Déu i ajuda arribar fins aquí. Uns altres, perquè aspiren a tenir justament això: algú amb qui poder estar en un mateix llit però llegint cadascú el seu llibre.

Arribes a la conclusió que la parella estable deu ser la menys dolenta de les desgràcies. La convivència extermina passions i desitjos, però els focs artificials acaben cansant. I la rutina té una mala premsa immerescuda: quan desapareix del mapa, la trobem a faltar com d’aquí a la lluna. Cal haver plegat i perdut uns quants llençols per entendre que la utopia s’assembla bastant a la normalitat. Visca l’amor de cada dia, mentre dura.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Marta RS a desembre 13, 2015 | 21:52
    Marta RS desembre 13, 2015 | 21:52
    Brutal. La parella estable és això, estable, perquè darrera hi ha un dia dia que no és gota senzill. Però el moment llibre, silenci i manteta (sense ser sexi ni pretendre res més que calma) és el més semblant a la felicitat. Estabilitat = Tot va bé. Ets genial Eva.
  2. Icona del comentari de: Anònim a gener 24, 2016 | 15:15
    Anònim gener 24, 2016 | 15:15
    Tinc 88 anys, en fa 26 que sóc vidu. En varem passar 36 d'anys, junts. Tinguérem alts i baixos, l'economia també fluctuà, però sempre vam ser amics, des dels 5 anys. Cap altra no l'ha pogut eclipsar. Ara cada dia més l'enyor es fa molt pesat.
  3. Icona del comentari de: Anònim a febrer 03, 2016 | 14:21
    Anònim febrer 03, 2016 | 14:21
    Posiplement amb el temps la parella per una mica l'encis dels primers temps,pero es millor aixo que la soletat que et fa sentir un vuitque es molt mala companyia.
  4. Icona del comentari de: Vogliono a desembre 06, 2016 | 21:37
    Vogliono desembre 06, 2016 | 21:37
    Tenir parella.feina.amics estables va contranatura.Hem vingut a aquest mon a tindre coneixements i tindre interes de tota la informacio que ens arriba.no ens podem quedar tancats ni amb la mateixa parella si no es que tenim llibertat per fer el que ens agrada.si voleu que una parella estable funciono tots dos han de tindre clar que la parella el formen elnosaltres.el tu i el jo i que perque el nosaltres estigui be.el tu i jo han de tindre la llibertat de creixer i relacionarse amb els altres perque si no ens ofeguem i la relacio de parella acaba enfonsar_se. 2016
  5. Icona del comentari de: Anònim a desembre 07, 2016 | 07:47
    Anònim desembre 07, 2016 | 07:47
    Aquest es el lema. Uno para todos y todos para uno. Però el problema de la convivència son els interessos propis, sempre pensar en dos, o tres, segons hagi crescut la familia. Mentre la familia es de dos, es mes fàcil, però quan hi han fills un sempre posa mes que l'altra, un sempre sacrifica mes que l'altra i quan la balança no es igual això pesa i al final aixafa. Quan es tracta de segones relacion ja no hi ha una balança comú, cadascú porta la seva i es reparteix el pes com es pot però sense gaire compromís, tothom ja està escaldat!! Quan es tracta d'amics, tothom es mira el seu propi melic i amics de veritat molt pocs!! Si d'amics nous parlem, ningú te paciència i igual que es formen grups amb moltes ganes, desapareixen. El resultat: Estar sol, perque millor sol que mal acompanyat, però la tristessa arriba i anheles aquells dies de complicitat on tot el que feies era per dos i tot era per sempre.
  6. Icona del comentari de: Anònim a agost 25, 2020 | 15:17
    Anònim agost 25, 2020 | 15:17
    Afirmar que en la parella estable es perd la passió, és com dir que no existeix la grossa de la loteria pel sol fet que a tu no t'ha tocat, ni ha tocat a ningú que coneguis. La rutina pot ser una llosa que mati l'amor, i tant, però a vegades (cal que et toqui la loteria) és la base sobre la qual l'amor balla i fa acrobàcies. Tot depèn de si la llosa està a sobre o a sota.
  7. Icona del comentari de: William T a setembre 24, 2023 | 20:36
    William T setembre 24, 2023 | 20:36
    Hello catorze.cat, we've seen a significant demand for our soccer jerseys as corporate gifts recently and wanted to share this with you For a limited time, we are offering 1 free & possibly rare jersey as a gift on your first order Every order includes tracking and is backed by our satisfaction guarantee Please feel free to reach out by text at (917) 336-0491 or reply to this email
  8. Icona del comentari de: Brent a febrer 13, 2024 | 23:38
    Brent febrer 13, 2024 | 23:38
    Have you noticed your website's performance problems?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa