Il·lustració: Eva Armisén


No hi veus els no-t’estic-amic. Ni aquell sentir-se rareta. Ni la col·lecció, amb cromos repetits, de dubtes i pors. Ni el maldepanxadenervis de cada dijous, perquè tocava piscina i tu eres de secà. Ni les cames tortes ni els ullets massa allargats. T’han enviat de la Xina?, et preguntaven els nens més grans, estirant-se la mirada amb els dits. No hi veus aquell equivocar-se a posta per no destacar, ni el desconcert en descobrir que la mestra n’estava al cas. No hi veus la cara d’ós que vas començar en un mateix full una i altra vegada, perquè la suor de les mans t’embrutava el dibuix, fins que vas tenir un full ple d’ossets bruts sense cos: una prova del coi d’hiperhidrosi arxivada en un àlbum de la classe dels Cargols. No hi veus tampoc la sensació d’haver perdut la brúixola quan vas aterrar a l’institut i el repte de fer nous amics se’t feia una muntanya inescalable.

Amb els anys has après a nedar; has entès que la feina ben feta no fa vergonya; portes faldilles tot i que l’aparell d’ortopèdia va fracassar en l’intent de redreçar-te les cames; has patit mals pitjors que unes mans amb vocació d’aixeta; dius al fill que més se t’assembla que té uns preciosos ulls ametllats. Fer amics et continua costant i la fòbia social t’acompanya, però de tant en tant quedes amb algú i la sintonia és màgica.

Quan et gronxes en la nostàlgia recordes la millor escola del sistema solar, les ganes immenses d’aprendre, la il·lusió del què-seré-quan-sigui-gran, el ventall de vides possibles que encara tenies a l’abast. Observes el passat amb filtres d’instagram i fas veure que no veus que aquell món feliç no existia. Fas veure que no saps que el paradís de la infantesa és mentida.


Eva Piquer

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a gener 31, 2016 | 10:14
    Anònim gener 31, 2016 | 10:14
    M'agrada molt i m'hi reconec, també, en moltes coses. Celebro que vostè les hagi superat. Felicitats pels seus articles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa