Vídeo

Si els oprimits fossin ells

Un curtmetratge francès capgira els rols de gènere per sacsejar consciències

Quan l'agressor és dins de casa

| 12/08/2016 a les 21:12h
Especial: Cinema
Arxivat a: La butaca, agressions, curtmetratge, feminisme, vídeo, feminsime
El curtmetratge francès Majorité Opprimée, d'Eléonore Pourriat, retrata una societat sexista en què els homes són els oprimits, els assetjats, els violats i els menystinguts. Deu minuts que capgiren la història de les relacions de gènere en un intent de sacsejar consciències.


 

COMENTARIS

Feminista?
Anònim, 11/03/2016 a les 16:24
+27
-6
Això no seria una societat feminista (que creu en la igualtat) seria una societat "femellista", l'oposat de masclista... toma terme que m'acabo d'inventar
Hembrisme
Anònim, 12/03/2016 a les 12:56
+28
-7
Seria Hembrista companya, una societat hembrista en que la dona té el poder sobre l'home.
Feminsime es igualtat entre l'home i la dona.
Salut
Aquest análisis de gênere és limitat
Anònim, 23/04/2016 a les 23:19
+13
-6
Pel què sembla, aquesta societat seguiria sent islamofóbica, racista i putofóbica... que trist.
Malament
Alshena, 13/08/2016 a les 22:41
+7
-2
Molt malament aniriem sí simplement s'intercanvien els rols.. ningú hauria après rés, una societat igual de malalta, hipócrita, xenofoga,.... masclista/"femillista".
El contrari del masclisme no és el feminisme, sinó l'hembrisme
Anònim, 14/08/2016 a les 15:42
+9
-3
Per aclarir conceptes, donat que en el vídeo critiquen a la societat feminista com si fos l'oposat d'una societat masclista: el contrari de feminisme és hembrisme. En canvi, el femenisme lluita per la igualtat de gènere.
No cal cercar-li adjectius
Ferran Lindström, 16/08/2016 a les 15:44
+10
-1
Si volem veure-li alguna connotació negativa és que mostra un món irreal. Les dones no volen aconseguir la supremacia, volen alliberar-se de l'esclavatge des de fa molt. La pel·lícula és un atac directe al masclisme dominant que en molt casos és fastigosament brutal.
Topic
Anònim, 16/08/2016 a les 18:23
+1
-5
Crec que és una amalgama de topics un darrere l'altre. Com si no hi hagués pares que porten els nens, o que els miren de la mateixa manera que a una dona quan caminen pel carrer, o els diuen el què sigui. Una altra cosa que m'agradaria saber es com es pot posar al mateix sac una agressió sexual en una crítica feminista i quedar-se tant ample. Com si cometre un crim així fos motivat pel masclisme i no per estar tarat del cap. Respecte l'atenció de la víctima per la policia... No tinc paraules, suposo que ja una vegada comences a generalitzar pots acabar caient en el ridícul, que és el què jo crec que passa en aquest curt. I no entro a valorar el tractament que es dona al tema islàmic perquè realment no m'interessa gaire, però crec que també donaria per una bona crítica. En resum, infumable.
pies de plomo
Maria Gloria, 30/08/2016 a les 22:00
+1
-0
Esto es lo que no debe ser. Pero realmente al queres la igualdad de genero. No caemos en el error de queres tener los mismos derechos que tienen los hombres, eso derechos que constuyeron sobre una base patriarcal machista. Yo no quiero unos derechos patriarcales, que oprimen. Cuando tengamos esos mismos derechos, también oprimiremos a los que por derecho patriarcal veamos inferiores. Porque en el patriarcado siempre tiene que haber un oprimido.
Igualtat
Vicky, 07/09/2016 a les 22:54
+9
-0
El curt intenta expressar el que moltes dones hem d, aguantar i no crec que sigui la única a la que li ha passat, parlo en passat, perquè ha millorat una mica tot plegat però les dones em hagut de tragar carros i carretes. Qui no tingut un cap que com aquell que no vol et rossa el cul? O un encarregat que per no voler anar amb ell al llit despedir-te perquè ' no fas la feina bé' , o treballar a l, obra de deliniant i tenir que ser una borde perque no es pensin que per ser simpàtica, vols algo amb ells, ho que et cridin puta per vestir sexy etc. Hi va haver un moment en que cansa que si estàs guapa, que si el teu marit et deixa sortir així .....En tinc per donar i.per vendre d, exemples. Al curt, està clar que ho posen tot alhora però no per això deixa de ser real.
Un curt intens,,,,
Anònim, 09/04/2017 a les 21:58
+1
-0
Para mi es un corto que solo quiere dar un mensaje , que parece ser no entra en la cabeza de la sociedad
patriarcal o machista. Y para ello han optado por un mensaje que impacta,,, pero las mujeres , muchas
de nosotras hemos vivido situaciones de este tipo , no es raro.
Quien piense que es exagerado , se equivoca, podrían haberlo hecho aún mucho más agresivo . Se han quedado cortas , las personas que han realizado este film.
Pero ya vendrán otros. Tenemos cineastas que han tratado el tema muy profundamente , pero la sociedad no cambia, hace demasiado tiempo que estamos atrapadas /os , en una sociedad patriarcal , violenta , con dominación matriarcal muy violenta ,,,, cuidado no nos equivoquemos. Pongamos en la balanza la parte femenina que también tiene la responsabilidad de hacer lo que pueda en la educación de sus hijos varones , otra cosa es si no la han dejado hacerlo . Muy buen mensaje... MM:

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
La nova edició de la festa de la literatura catalana es trasllada al Moll de la Fusta
Imatge il·lustrativa
La Fundació Vila Casas exposa l'obra de l'escultor a Palafrugell
Imatge il·lustrativa
Es retroba «Jamais», l'objecte que Óscar Domínguez va donar al pintor malagueny
Imatge il·lustrativa
La Fundació Vila Casas exposa un assaig documental de la fotògrafa Espe Pons
Imatge il·lustrativa
El director de cinema ha mort als 76 anys
Imatge il·lustrativa
És urgent que formi part de les programacions dels grans equipaments públics del país
Imatge il·lustrativa
Recordem Rosa Maria Sardà veient-la interpretar aquesta obra de Josep Maria de Sagarra
Imatge il·lustrativa
Recordem l'expressivitat i sensibilitat d'una de les ballarines més importants de la història