Foto: Bernat Almirall



Descobrim les 14 cançons més especials d’Alex Pujols, baixista de Txarango, i el motiu personal pel qual ha escollit cadascuna.

1. Californication, Red Hot Chili Peppers. Forma part d’un dels primers discos que em vaig comprar per iniciativa pròpia i possiblement el que m’ha marcat més. Un dels culpables que toqui el baix.

2. Every Little Thing She Does Is Magic, The Police. Un dels meus grups de capçalera i pioners d’un dels estils que més m’agrada.

3. No tingues por, Obrint Pas. Un dels meus primers referents propers i dels que més escoltava quan va començar el meu interès per la música. Els he seguit durant tota la seva trajectòria i admiro molt tot el què han aconseguit.

4. Santeria, Sublime. Un dels màxims exponents del reggae-rock. No em cansaria mai d’escoltar aquesta cançó.

5. Babe I’m Gonna Leave You, Led Zeppelin. La conjunció perfecta de lletra i música. La cadència de la melodia amb la base és impressionant!

6. Butterflies and Hurricanes, Muse. No és de les seves cançons més conegudes però crec que és una de les més representatives de la primera etapa de la banda britànica.

7. Nantes, Beirut. La seva fusió de cançons pop amb arranjaments més propis de la música tradicional és deliciosa.

8. Lovesong, The Cure. Un dels grups que em va captivar en directe. Les atmosferes musicals que generen són espectaculars.

9. Ull per ull, Adrià Puntí. Amb Umpah Pah i Adrià Puntí vaig descobrir una manera diferent d’entendre la música respecte als altres grups catalans que escoltava. Un gran geni amb una gran personalitat.

10. Wake Up, Rage Against The Machine. D’aquells grups que m’agrada més tocar que escoltar-los. Tot i que és impossible no escoltar-los sense moure el cap.

11. La bola de cristall, Manel. Uns mestres explicant històries en forma de cançó.

12. Plus rien ne m’étonne, Tiken Jah Fakoly. Un gran exemple de música i compromís. Dos elements moltes vegades indestriables.

13. El joc, Sanjosex. Una de les últimes cançons que han entrat a formar part de les més especials de la meva vida. En directe, patrons de temes com aquest o Futur incert, són una delícia.

14. Don’t Look Back In Anger, Oasis. Un gran exemple de cançó rodona, i com aquesta tantes d’altres d’ells.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa