Sempre que escric alguna cosa llarga, recullo mostres del procés: faig fotos amb el mòbil de coses que m’inspiren, omplo llibretes, enregistro notes de veu… Tots aquests elements m’ajuden a configurar un univers que només existeix dins meu i que, en posar-hi contingut tangible, adquireix una altra dimensió.

De totes aquestes mostres, potser les més importants siguin les cançons que escolto mentre escric. La música sempre ha estat una de les coses més importants de la meva vida i em genera un munt d’emocions que em serveixen per situar-me en un lloc concret.

Quan Ancoratge va començar a agafar forma, vaig crear tres llistes de cançons, una per cada part del llibre, i les vaig anar omplint a mida que avançava. Quan vaig acabar, les vaig unir en una sola llista i la vaig escoltar sencera, durant tot un matí. Va ser com fer un viatge als tres mons, als tres espais que configuren el meu llibre.

Les cançons que sonen a casa, a Jocs Florals, les que sonen en autobusos nocturns que creuen estats i que em transporten a una Alaska imaginària i totes les que vaig escoltar mentre passejava sola per París, fa un parell d’estius.

I llavors se’m va ocórrer una idea boja: per què no muntava un concert per presentar el llibre, en què sonessin algunes d’aquestes cançons? Vaig pensar que seria maco obrir aquests espais íntims a qui volgués apropar-se a allò que jo havia escrit. I vaig començar a moure fils.

Com que sóc una persona amb sort, tothom em va dir que sí de seguida: Catorze, on vaig començar escrivint sobre les meves cançons preferides; l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, que ens va cedir un espai fantàstic per poder-ho dur a terme; Terrícola, la meva editorial i, sobretot, els músics que em van dir que sí, que vindrien a tocar aquestes cançons. I em va venir al cap aquella frase de l’Obi Wan Kenobi a Star Wars: “Qui és més boig? El boig o qui acompanya el boig?”

De manera que el proper 29 de Juny a les 19:30, presentaré l’Ancoratge a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm amb una festa que ni em podia imaginar. Plena de música i plena d’amics. Amics que, a més, són músics amb un talent increïble: En Bernat Sánchez, en Xavi Lloses i en Víctor Garcia formen la banda que acompanyarà en Joan Colomo, en Valen Nieto, en Jordi Lanuza (Inspira), en Jaume Pla (Mazoni), l’Alberto Montero, la Martina Tresserra i en Ferran Palau.

El que sento per tots ells és un agraïment que trenca la barrera del so de la gratitud. Pels que m’han ajudat a organitzar-ho, pels que hi col·laboren i pels que s’ho han cregut. També per tots els que vindreu a brindar per tot això. Per la poesia, la música i les bogeries. Us hi espero.



Sortegem un centenar d’invitacions (de dues en dues) a la festa-concert de presentació d’Ancoratge. Si voleu participar en el sorteig, deixeu-nos el vostre correu electrònic en un comentari aquí sota. No publicarem els comentaris per protegir la vostra privacitat. Si preferiu optar a les invitacions a través de la nostra pàgina de Facebook, envieu-nos per missatge privat la vostra adreça electrònica. Ens posarem en contacte amb els guanyadors via mail.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mils a juny 17, 2016 | 07:57
    Mils juny 17, 2016 | 07:57
    Felicitats per tot . Pel llibre . Per la iniciativa. Per la festeta. Per la musica ....
  2. Icona del comentari de: Antònia. a juny 22, 2016 | 12:54
    Antònia. juny 22, 2016 | 12:54
    Gràcies per deixar-nos compartir tant de tu. Espero el 29 amb il.lusió. Segur que superes espectatives. Una abraçada de les d'apretar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa