Il·lustració: Jane Fox


Que ahir volgués fer-s’ho amb tu no vol dir que avui també vulgui. Que fa una estona volgués no vol dir que ara vulgui. Que ara ho estigueu fent no vol dir que demà ho voldrà fer. Que hagi volgut fer-te un petó no vol dir que et vulgui fer altres coses. Que hagi volgut quedar amb tu no vol dir que vulgui fer res més amb tu. Que estigui sortint amb tu no vol dir que ho vulgui fer. Que ho faci amb algú no vol dir que ho vulgui fer amb qualsevol. Que tingui catorze o quinze anys i es pensi que sap què vol no vol dir que realment ho sàpiga, sobretot si la persona que la convenç de fer-ho és major d’edat.

El matrimoni no és una carta blanca que impliqui consentiment. Una persona drogada o borratxa no pot consentir res, ni pot dir que no. Una persona adormida no pot consentir. Una persona inconscient no pot consentir. El consentiment caduca i s’ha de renovar cada vegada. Un sí aïllat no és un sí per sempre. El silenci no és un sí. La paràlisi no és un sí. El dubte és un no. Per defecte, qualsevol resposta que no sigui un sí és un no. Si creus que t’ha dit que sí però no ho saps segur, torna-l’hi a preguntar o dona per fet que t’ha dit que no. El consentiment es dona de forma voluntària, no s’obté amb amenaces ni intimidacions. El consentiment es pot retirar sense avisar, fins i tot a mig fer. El consentiment a fer-ho per davant no porta incorporat el consentiment a fer-ho per darrere. Una minifaldilla no és un consentiment. Un escot no és un consentiment. Un somriure no és un consentiment. Que camini sola pel carrer de nit no és un sí. Que porti els llavis pintats no és un sí. Pot no voler pols, ni que vagi a l’era.

Només “sí” vol dir sí. I prou. No sembla tan difícil d’entendre, hòstia.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a juliol 22, 2016 | 11:27
    Anònim juliol 22, 2016 | 11:27
    Molt clar, molt detallat
  2. Icona del comentari de: Anònim a juliol 22, 2016 | 15:57
    Anònim juliol 22, 2016 | 15:57
    Molt encertat tot l,escrit!
  3. Icona del comentari de: Anònim a juliol 23, 2016 | 00:03
    Anònim juliol 23, 2016 | 00:03
    El sí és un sí fins que hi ha un no, llavors deixa de ser un sí.
  4. Icona del comentari de: Anònim a juliol 23, 2016 | 07:36
    Anònim juliol 23, 2016 | 07:36
    Mas sabe el Diablo por viejo que por Diablo y mi experiencia personal es que decirle que no a una mujer es una actividad de alto riesgo. La indignación, la rabia apenas contenida, cuando no desatada, las injurias, insultos, maledicencia posterior son la tónica habitual. Pueden llegar incluso a denunciarte por violencia de género (solo uno, siempre el mismo) y encima les harán caso. No sé porque les resulta tan difícil de entender. Un hombre es una persona, no un juguete, y tiene sus propios gustos y opiniones a la hora de elegir pareja para juguetear. El hecho de que tenga pene no significa que cualquiera pueda beneficiarse del mismo por encima de su consentimiento. Así que chicas " no means no" , hay que saber sobrellevar un rechazo y que uno te rechace no significa que otro no te pueda apreciar en lo que sin duda vales. Olvídalo y déjalo en paz.
  5. Icona del comentari de: un Q. a juliol 24, 2016 | 21:25
    un Q. juliol 24, 2016 | 21:25
    Pero de qui parlem? --- molt encertat! Cuan s'en donaran conte les feministes, que nomes amb l'igualtat s'abançara? Pel de mes amunt: El No es un No fins que hi ha un Si, i llavors deixa de ser un No.... Pfff. i sempre igual... Fart de llegir escrits amb problematiques sexistes, oblidant l'altre sexe... lluituem contra els abusos, y no caldra ferne una bandera de un sexe...i aixi amb tot... Pfff... Hola segle XX!?
  6. Icona del comentari de: Anònimm a setembre 22, 2016 | 21:02
    Anònimm setembre 22, 2016 | 21:02
    El feminisme lluita justament per la IGUALTAT entre els dos gèneres. Feminisme ho pot ser un home o una dona, ja que es busca la igualtat, com ja hem dit, la supressió de les desavantatges que té una dona només per ser-ho o dels drets que se li treuen. Sí, el nom pot confondre, però és el nom que se li va posar al moviment que busca la igualtat entre els homes i les dones. Aquest article està enfocat al "No" de les dones davant dels homes, segurament la causa és que el percentatge d'aquesta és molt més elevat que el de violència de la dona cap a l'home. És un problema molt greu i important en la societat actual, sobretot a Espanya i Catalunya, mentre que la violència de dona a home és minoritària. Cal afegir que, òbviament, en aquests articles en cap moment es vol rebaixar a l'home o faltar-li el respecte, sinó reivindicar el de la dona i el seu dret de poder decidir, que és vulnerat molt més habitualment que per l'altra part.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa