Foto: Gemma Ventura


És un llibre que pots llegir als petits i que el poden gaudir molt, ja que és una manera de fer-los atractiva la literatura. Fins i tot de gran et segueix agradant. Així que tant el recomano als infants com als adults. Perquè té un punt divertit. El gaudeixes i rius.

Veiem com els personatges es repeteixen, però en cada situació reaccionen diferent. Són capítols amb situacions còmiques. Els personatges són com nens i tenen caràcters molt diferents: tant en trobes un que és depressiu com un altre que és obsessiu compulsiu.

El protagonista somia aquest món dibuixat. Però no és que sigui totalment imaginari, ja que també hi ha una mica de realisme. Fa noranta anys que es va publicar. Es va escriure poc després de la Primera Guerra Mundial i no hi apareix gens de violència. És una glorificació de la innocència i de la joventut.

El contracte de Winnie the Pooh amb Disney es va acabar fa pocs anys. La família en va guanyar tots els drets. Ara no poden fer coses noves. Per diferenciar-ne els dibuixos pots veure que els de Disney porten una samarreta i en canvi els originals, no.

De gran és maco poder llegir-lo de nou. Per la seva puresa. És una oportunitat per tornar a la màgia dels petits.

Viky Ferré


El llibre recomanat

Títol
: Winnie the Pooh
Autor: A. A. Milne
Editorial: Dean
Any d’edició: 2016

Qui el recomana
Llibreria: Llibreria Hibernian
Adreça: Carrer de Montseny, 17 (Barcelona)
La cuida: Ray Brock i Viky Ferré.

Quatre pinzellades: És una llibreria de llibres en anglès, gairebé tots són de segona mà. Però també tenim llibres de saldo, que els importem del Regne Unit i són més barats perquè són els que les editorials retiren. A la gent que ens en porta els donem crèdit i amb ell poden comprar llibres aquí mateix. Són holandesos, australians, alemanys, nord-americans, suecs, finlandesos. I últimament també russos. El públic és molt internacional però també hi ha molts catalans, ja que cada vegada hi ha més gent que intenta aprendre anglès.

Jo sóc de Barcelona, i ell és d’Irlanda. La meva besàvia també era d’allà. Quan va venir, al principi tocava al carrer, després va donar classes d’anglès, ens vam conèixer i vam començar aquest projecte. Vivim d’això, però som molt austers. No és fàcil, tot i que aquesta llibreria és molt diferent, ja que no treballem amb distribuïdores. El negoci és igual de precari, però és divertit. Anem darrere de la moda. No estem gens pendents de les novetats. Els nostres best-sellers són els que el temps, i no les tendències, ha dit que ho eren.

Foto: Gemma Ventura

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Haran a octubre 20, 2016 | 21:13
    Haran octubre 20, 2016 | 21:13
    Quin últim paràgraf més maco.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa